Konyaspor maçların son dakikalarını iyi oynayamıyor

Konyaspor maçların son dakikalarını iyi oynayamıyor
 Muhabir
Süper Lig'deki en zorlu dönemlerinden birini geçiren Tümosan Konyaspor bu sezon karşılaşmaların 85.dakikalarından sonra oldukça zorlandı.

Süper Lig'deki en zorlu dönemlerinden birini geçiren Tümosan Konyaspor bu sezon karşılaşmaların 85.dakikalarından sonra oldukça zorlandı.

Yeşil-beyazlılar bu sezon 8 karşılaşmanın 85.dakikasından sonra kalesinde goller gördü ve toplamda 13 puan kaybetti.

2.haftadaki deplasmandaki Antalyaspor karşılaşmasında 60.dakikada Sokol Cikalleshi'nin golüyle 0-1 öne geçen yeşil-beyazlılar 87'de Güray Vural'ın golüne engel olamadı ve sahada 1-1 eşitlikle ayrılarak 2 puan bıraktı.

Ligin 5.haftasında iç sahada evinde Çaykur Rizespor'u konuk eden Konyaspor 34.dakikada Uğurcan ile 1-0 öne geçti. 89'da Gustavo ve 90+2'de Gaich'in gollerine engel olamayan temsilcimiz 3 puan kaybederek ağır bir yara aldı.

İç sahada 9.haftadaki Pendikspor maçında 49'da Moreno ile 1-0 öne geçen yeşil-beyazlılar 64'te Erencan ve 88'de Diaby'nin gollerine engel olamadı ve evinde mağlubiyet yaşadı ve 2 puan daha bıraktı. Bu maç teknik direktör Alexander Stanojevic'in son maçı oldu.

Anadolu Kartalı 12.haftada deplasmanda oynadığı Trabzonspor karşısında 77'de Prip ile 1-1'lik eşitliği yakalamıştı. Temsilcimiz 85'te Onuachu'ya engel olamadı ve zorlu deplasmanda 1 puan ile dönecek durumdayken eli boş döndü.

Konyaspor, 23.haftada Başakşehir'i konuk ettiği maça 8 ve 14'te Prip'in golleriyle 2-0 öne başladı. Maçın 67.dakikasından sonra Başakşehirli Piatek'i durduramayan yeşil-beyazlılar 90+2'deki penaltı golüyle sahadan 2-3 mağlup ayrıldı ve evinde yeni bir mağlubiyet ile tanışarak 1 puandan oldu.

Ligin 29.haftasında Anada Demirspor'u konuk eden yeşil-beyazlılar dakika 87'de Balotelli'nin golüne engel olamadı ve galibiyet hesapları yaptığı maçta 2 puan bıraktı.

Maç sonlarını kötü oynamayı sürdüren yeşil-beyazlılar 30.haftada deplasmanda Karagümrük'e konuk oldu. Maçta 43'te Ndao ile 1-0 öne geçen yeşil-beyazlılar 85'te Güven'in golüne engel olamadı ve sahada 2 puan bırakarak 1 puan ile ayrıldı.

34.haftada deplasmanda Sivasspor'a konuk olan Anadolu Kartalı 0-0 götürdüğü maçta 86'da Rey Manaj'ın golüne engel olamadı ve 1 puan kaybederek Sivas'tan eli boş döndü. Bu maçın ardından teknik direktör Fahrudin Ömerovic ile yollar ayrıldı.

Konyaspor, dakika 85'ten sonra kaybettiği 13 puanın yalnızca 1 puanını almış olsaydı son haftaya 42 puanla küme düşme korkusu olmadan çıkacaktı.