Konyaspor nasıl ligde kalır? İşte tüm ihtimaller!

Konyaspor nasıl ligde kalır? İşte tüm ihtimaller!
 Muhabir
Konyaspor, zorlu Kayserispor deplasmanından 2-2'lik sonuçla 1 puanla döndü ve matematiksel olarak henüz ligde kalmayı garantileyemedi. İşte son haftada temsilcimizi ligde bırakacak olasılıklar

Konyaspor, zorlu Kayserispor deplasmanından 2-2'lik sonuçla 1 puanla döndü ve matematiksel olarak henüz ligde kalmayı garantileyemedi. İşte son haftada temsilcimizi ligde bırakacak olasılıklar..

Süper Lig'de İstanbulspor'un ardından Fatih Karagümrük ve Pendikspor küme düştü.

Küme düşecek son takım 38.haftadaki son hafta karşılaşmalarında belli olacak.

Son haftaya Hatayspor 38, Ankaragücü 40, Konyaspor ve Gaziantep FK ise 41'er puanda giriyor.

Konyaspor son haftadaki Galatasaray maçından 1 puan alması halinde bile ligde kalmayı garantileyecek. Hatayspor'un kazanmaktan başka çaresi yok. Fakat bu skor yeterli değil. Hatay temsilcisi için Ankaragücü'nün de Trabzonspor'a kaybetmesi gerekiyor. Bu durumda Ankaragücü düşerken Hatay ligde kalıyor.

Hatayspor sadece Konyaspor ile aynı puanda (41) olursa: Bu durumda ikili averaja bakılıyor. İki takım bu konuda eşit. Fakat son hafta alınacak skorlardan dolayı normal averajda Hatayspor Konyaspor'u geçip ligde kalacak Konyaspor ise düşecek.

Hatayspor sadece Gaziantep ile aynı puanda (41) olursa: Bu durumda ikili averaja bakılıyor. İki takım bu konuda eşit. Fakat son hafta alınacak skorlardan dolayı normal averajda Hatayspor Gaziantep'i geçip ligde kalacak Gaziantep ise düşecek.

Hatayspor sadece Ankaragücü ile aynı puanda (41) olursa: Bu durumda ikili averaja bakılıyor. Hatayspor üstün olduğu için Ankaragücü düşüyor.

Trabzonspor - Ankaragücü maçı berabere biterse?

Bu durumda 2'li, 3'lü hatta 4'lü averaj devreye girebilir.

Sırasıyla başlıyoruz: Hatayspor 41, Ankaragücü 41, Konyaspor 41'den büyük Gaziantep 41'den büyük Bu durumda Ankaragücü düşüyor Hatayspor kalıyor.

Hatayspor 41, Ankaragücü 41, Konyaspor 41 Gaziantep 41'den büyük Bu durumda 3'lü averaja her şeyi eşit olan Konyaspor ve Hatayspor ligde kalır Ankaragücü düşüyor.

Hatayspor 41, Ankaragücü 41, Gaziantep 41, Konyaspor 41'den büyük Bu durumda 3'lü averajda Konyaspor 15. Hatayspor 16. olur Gaziantep ise 17. olarak 1.Lig'e düşer.

4'lü averaj ? Hatayspor 41 Ankaragücü 41 Gaziantep 41 Konyaspor 41. Bu senaryoda 4 takımın kendi arasındaki maçlara bakılıyor. Sıralama: Konyaspor 11, Hatayspor 9, Ankaragücü 8, Gaziantep 3.Bu durumda lige veda eden ekip Gaziantep FK oluyor. (Kaynak: Ülke Puanı X hesabı)

Süper Lig'de 38.hafta maçları

Konyaspor - Galatasaray

Pendikspor - Gaziantep GK

Hatayspor - Çaykur Rizespor

Trabzonspor - Ankaragücü

gn5qezfxiamyeet.jpg