Konyaspor'da Ömer Korkmaz'dan kadro planlaması hakkında açıklama!

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, bu sezon inşa ettikleri takımı ve bunun gelecek sezona etkilerini anlattı.
Korkma açıklamasında; "Sportif olarak şöyle söylemek istiyorum. Aslında geçen kadromuz biraz daha burada fazla kalmış oyuncuların içinde bulunduğu, oyuncu yapılarının biraz daha hoşumuza gitmeyen Konyaspor kültürünün dışında hareket ettiği davranışlardan kaynaklı biliyorsunuz baştan aşağı bir takım yapmaya karar verdik. Bunu yaparken de bir önceki takımdan daha düşük bir bütçe hedefi koyduk ve mümkün mertebe biraz daha yaş ortalamasını düşürmek istedik" dedi.
"Eksik yaptığımız işler olabilir"
Daha önce buna benzer süreçleri yönettiğini söyleyen Korkmaz; "Ben Ahmet Başkanımın başkanlığında bu sürece yakın bir süreç yaşadım. Bizim bu sezon başında yaptığımız takımı bir binaya benzetiyorum ama işi tamamlanmamış. Ancak sağlam temeller üzerinde duracak bir binaya benzetiyorum. Bununla birlikte bu sezon başında belki 3-4 dokunuşla takım seviyesini daha iyi yerlere taşıyacak ve bundan sonra sadece ufak dokunuşlarla yerinden hedef koyup belli başarıları tekrar yakalayabilecek bir kulüp olmasını görmek istiyoruz. Aslında yaptığımız bütün çalışmalar da bu yöndeydi. Tabii ki burada da eksik yaptığımız işler olabilir, hatalı işlerimiz olabilir. Ama çok şükür yine bizim istediğimiz tek bir şey vardı, Konyaspor armasını taşıyan her futbolcunun bu kulübe olan saygısını göstermesiydi. Bu oyunun bir bireysel skor olmadığını, bir golf, tenis olmadığını, bunun bir takım oyunu olduğunu ve tüm bilimleriyle bazı meclisinden kulübün başkanına kadar aradaki tüm branşlar dahil birlik beraberlik içerisinde herkesin aynı rolü gösterilmesi gerektiğini bu süreçte de aslında tamamen istediğimiz nokta bu" ifadelerini kullandı.
Temelleri geçen sezona dayanıyor
Temellerini geçen sezon attıklarını söyleyen Korkmaz; "Bunu saha içinde, saha dışı davranışlarında, kulübe olan alacakları noktasındaki yaklaşımlarında bile üstüne basa basa sürdürdük. Belki birçok Konyasporlu taraftarımız, ağabeylerimiz, basınımız Sokol Cikalleshi’yi ve Bernardoni’ui kadro dışı bırakıp da Fenerbahçe'de Galatasaray'a deplasmana gittiğimizde bile belki o gün bizi çok eleştirmişti veya yanlış olduğunu düşünmüştü. Ama biz o günden bunların temeline atmak istedik. Şartlar ne olursa olsun asla duruşumuzdan vazgeçmeyeceğimizi, Konyaspor'un bir kültürün olduğunu, bu camia herkesin yaklaşımının nasıl olması gerektiğini göstermek istedik" şeklinde konuştu.