Konyasporlu Cikalleshi'ye kötü haber

Konyasporlu Cikalleshi'ye kötü haber
 Muhabir
Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi, dört gözle beklediği EURO 2024'e gidemiyor.

Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi, dört gözle beklediği EURO 2024'e gidemiyor.

Arnavutluk Milli Takım Teknik Direktörü Trajneri Silvinjo, Konyaspor’un forveti Sokol Cikalleshi’yi EURO 2024 kadrosuna çağırmadı.

Basın toplantısında Sokol Cikalleshi'nin neden kadroda olmadığı ile ilgili soruya cevap veren Silvinjo açıklamasında; "Avrupalı ​​ve çok zor bir grubun finaline dikkatli çıkmayı tercih ettik. Milli takımda çalışmak kulüpte çalışmaktan çok farklı. Mart ayında bazı oyunculara önceki maçlarda görmediğimiz fırsatlar verdiğimiz iki hazırlık maçımız vardı. Milli Takımın kapısı her an her oyuncuya açıktır. 27 yaşında ve iyi durumda olup Milli Takım'dan davet alabilirsiniz. Mart hazırlık maçlarında izlemek istediğimiz birkaç oyuncuyu denedik. Denemek için fazla zamanımız yok çünkü Avrupa finalleri, elemelerin aksine tamamen farklı. Avrupa grubunun yüzde 100 sakin ve doğru atmosferde olduğuna ve bu yolculukta ilerlemeye hazır olduğuna inanıyorum. Benim seçimim zor. Bütün oyunculara teşekkür etmek istiyorum ama 35 ve daha fazlasını almam mümkün değil çünkü sonuçta UEFA kuralına göre 26 oyuncuyla Avrupa'ya gideceğiz. Oyuncu grubu oldukça formda. Ben de futbolcuydum, bir oyuncu için yedek kulübesinde ve tribünlerde oturmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, hocanın tercihlerini kabul ettik. Kolay değil ama oyuncular da bunun farkında" dedi.

Cikalleshi'nin form durumu

Eleme maçlarında 8 maçta forma giyen Cikalleshi 1 gol kaydetmişti. Mart ayındaki hazırlık maçlarının kadrosuna çağırılan Cikalleshi, Şili maçında oynamamış, İsveç karşılaşmasında da son 15 dakika süre bulmuştu.

Arnavutluk A Milli Takımı ile toplamda 59 karşılaşmaya çıkan Cikalleshi 13 gol kaydetmeyi başarmıştı.

Bu sezon Konyaspor'un en çok gol atan ismi olan Cikalleshi, 33 lig maçında attığı 12 gol ve yaptığı 5 asist ile 17 gol katkısı üretmişti. Konyaspor yönetimi devre arasında Cikalleshi ile 1 yıllık sözleşme uzatmıştı.

33 yaşındaki golcünün sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek.

gonhvcpwwaaljov.jpg