Konyaspor'un İskoç taraftarı Dean Guild Müslüman Oldu! Süreci Yusuf Çelik Konya'nın Sesi'ne anlattı!

Konyaspor'un İskoç taraftarı Dean Guild Müslüman Oldu! Süreci Yusuf Çelik Konya'nın Sesi'ne anlattı!
 Muhabir
İskoçya'da doğup büyüyen ve sonrasında Konyaspor taraftarı olan Dean Guild Müslüman olduğunu açıkladı.

İskoçya'da doğup büyüyen ve sonrasında Konyaspor taraftarı olan Dean Guild Müslüman olduğunu açıkladı.

Sosyal medyada Konyasporlu taraftarların yakınen bildiği ve değer verdiği İskoç Dean Guild, Konyaspor’un ligde kalmasına oldukça sevindi. Guild, Konyaspor'un kazandığı Türkiye Kupası zaferinden sonra yeşil-beyazlı takıma gönül vermişti.

Yaz mevsiminde Türkiye'de Marmaris'e tatile Guild, MEDAŞ Konya Büyükşehir'de Konyaspor'un maçlarını da canlı olarak izledi.

Guild, dün Konyaspor'un ligde kalmasının ardından kelimeyi şahadet getirerek Müslüman olduğunu duyurdu.

Guild’in İslam Dinini seçmesi birkaç yıllık sürece dayanıyor. Dean Guild’in en yakın dostlarından biri de Konyasporlu taraftar Yusuf Çelik. Konya'nın Sarayönü ilçesinde Beden Öğretmen olan Çelik, yıllardır kendisine İslam’ı anlattı.

Guild ile yakın dostluklarını anlatan Çelik gazetemize yaptığı açıklamada; "Guild ile tanışmamız 10 yıla yaklaştı. Kendisi çok iyi bir Konyaspor taraftarı maçları hiç kaçırmıyor ve sürekli iletişim halindeyiz. Sağlık sorunu nedeniyle 2023 Yaz mevsiminde gelemedi Konya'ya ancak 2024'te gelecek. Müslüman olmasına çok sevindim. Konya'ya geldiğinde kendisi ile bu konuları çok konuştuk, sohbet ettik. İslam dininden çok etkilendi. Aziziye Camiisi şadırvanında abdest almamız onun hayatında dönüm noktası oldu. Zamanla İslam dininin yasakladığı kötü yemek ve içeceklerden uzaklaştı. Artık domuz eti yemiyor ve alkolü bıraktı. Konya'da rahmetli dedem ve babaannem ile sohbet ederdi. Onların dini sohbetlerini çok sevmişti. Son olarak dün şehadet getirdiğini sosyal medyadan duyurdu. İsrail'in Filistin'e uyguladığı savaşı da en başından beri şiddetli şekilde kınıyor. O artık bizden biri. Konyalı ve Konyasporlu. Bu camianın simgesi haline geldi" dedi.

gohmgsaxgaamyoa.jpg