Konyaspor'un yeni transferi Josip Calusic kimdir? Futbola nerede başladı? Japonya'ya transferi neden iptal oldu?

Konyaspor'un yeni transferi Josip Calusic kimdir? Futbola nerede başladı? Japonya'ya transferi neden iptal oldu?
 Muhabir
Konyaspor’un 2 yıllık sözleşme imzaladığı Josip Calusic kimdir? Hangi takımlarda futbol oynadı?

Konyaspor’un 2 yıllık sözleşme imzaladığı Josip Calusic 11 Ekim 1993 yılında Hırvatistan'ın Split yerinde dünyaya geldi. Calusic futbola HNK Hajduk Split takımında adım attı.

NK Omladinac takımında profesyonel oldu ve 2010-2011 sezonunda Dinamo Zagreb 19 takımına transfer oldu. Ertesi sezona NK Lokomotiva takımına transfer oldu. Lokomotiva'dan Radnik Sesvete'e aynı sezon kiralık olarak gönderildi.

2012-2013'ün devre arasında bedelsiz olarak Lokomotiva'dan Dinamo Zagreb'e transfer oldu. İlerki sezonlarda Zagreb'den Lokomotiva'ya sürekli kiralandı. Ardından 2 sezon Dinamo Zagreb'in II. takımından iki sezon forma giydi ve 2019-2020 sezonunda Slovenya ekibi NK Celje'ye transfer oldu ve kariyerinde ilk kez ülkesi dışına çıktı.

Üç sezon burada forma giyen Calusic 2021-2022 sezonunun başında FK TSC Backa Topola'ya transfer oldu.

Japonya'ya transferi iptal olmuş

Josip Calusic’in ara transfer döneminde formayı giyip imza atmaya hazırlanırken transferi iptal olmuş Konyaspor, Hırvat stoper Josip Calusic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Calusic’in devre arasında sağlık kontrolünü geçemediği ve transfer olamadığı ortaya çıktı. Japon kulübü Kashima Antlers, deneyimli oyuncu ile anlaşma sağlamıştı. Bu transfer için Japon ekibi 350 bin Euro bonservis bedeli ödeyecekti. Josip Calusic de Japonya’ya giderek sağlık kontrolünden geçti. Yeni takımının formasını da giyen ve forma numarası dahi belli olan 30 yaşındaki oyuncunun ek tıbbı testleri olumsuz çıktı. Bunun üzerine Josip Calusic, Sırbistan ekibi Backa Topola’ya geri döndü. Düşük bir yıllık ücretle Konyaspor’a katılan Calusic, 2024 yılında sakatlığı sebebiyle ise hiç forma giyemedi. Josip Calusic, son olarak Sırp ekibinde Aralık 2023’te forma giydi.

Kariyerinde 73 kez Tsc Backa Topola, 54 kez NK Celje, 33 kez Radnik Sesvete, 29 kez Lokomotiva, 15 kez Dinamo Zagreb II ve 8 kez de Dianmo Zagreb formaları giydi.

1,87 boyunda Hırvat oyuncu stoperin yanı sıra sol bekte de forma giyebiliyor.

Kariyerinde toplam 193 maça çıkan Calusic'in 3 gol ve 5 asistlik performansı var. Bir stoper oyuncusuna göre oldukça sakin bir isim olan Calusic kariyerinde bu zamana kadar 22 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Hırvatistan Milli Takımının alt yaş kategorilerinde toplam 30 maça çıkan Calusic, Hırvatistan A Milli takım forması ise giyemedi.