MasterChef Siron tarifi! Siron nasıl yapılır, püf noktaları neler?

MasterChef Siron tarifi! Siron nasıl yapılır, püf noktaları neler?
Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden olan Siron MasterChef'te yer aldı. Peki siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef siron tarifi ve püf noktaları...

Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden olan Siron MasterChef'te yer aldı. Peki siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef siron tarifi ve püf noktaları...

Yufkaların rulo şeklinde sarılıp fırınlanmasıyla hazırlanan siron, Anadolu'nun farklı bölgelerinde de kıyma, et veya tavukla hazırlanabiliyor. Üzerine tereyağlı sosunun da eklenmesiyle lezzetini katlıyor.

KIYMALI SİRON TARİFİ

3 adet yufka

4 su bardağı et suyu

KIYMALI HARÇ İÇİN:

150 gram dana kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

SOSU İÇİN:

1,5 su bardağı su

2 diş sarımsak

2 su bardağı süzme yoğurt

1 çay kaşığı tuz

TEREYAĞLI SOS İÇİN:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

SİRON NASIL YAPILIR?

Yufkayı ortadan ikiye katlayın. Düz kenarından yuvarlak kenarına doğru rulo şeklinde sarın. Ruloyu 3 santimetre genişliğinde parçalar halinde kesin Fırın kabını yağlayıp yufkaları dik halde yerleştirin. Yufkaları 180 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika bekletin. O esnada tereyağını tavada kızdırıp kıymayı kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyip kıymayı ocaktan alın. Sos için sarımsakları ezip tuz ve yoğurtla karıştırın. Hafifçe sulandırıp çırpın. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp salçayı ve kırmızı biberi yağda kavurun. Sironları fırından alıp üzerine et suyunu gezdirin. Kapattığınız fırına verip ılık ortamda çekmesini bekleyin. Kabaran sironları tabağa alıp üzerine önce yoğurdu, ardından kıymayı son olarak da salçalı sosu gezdirin. Sıcak servis edin.