- Haberler
- Konya Haber
- Müge Anlı'da Konya'yı sarsan ölüm! Büyü, muska ve korkutan ses kaydı: 'Adamı öldürdüm, çocuk...'
Müge Anlı'da Konya'yı sarsan ölüm! Büyü, muska ve korkutan ses kaydı: 'Adamı öldürdüm, çocuk...'
Konya'da yaşanan ve uzun süredir üzerindeki soru işaretleri giderilemeyen olay, Müge Anlı'nın programında gündeme geldi. Ailenin canlı yayında anlattıkları ve ortaya çıkan çarpıcı detaylar, dosyayı yeniden Türkiye'nin gündemine taşıdı.
Konya’da yaşayan, evli ve bir çocuk babası İbrahim Ekici (39), 31 Mart 2024 tarihinde evinde ölü bulundu. Yapılan otopside ölüm nedeninin belirlenememesi üzerine yürütülen soruşturma, 14 yıllık eşi radyoloji teknikeri M. Ekici’nin (43) çelişkili hareketleri olduğu iddiasıyla derinleştirildi.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, çiftin engelli çocuklarının “muskacılık ve büyücülük” yaptığı öne sürülen H.S.’ye (47) tedavi ettirilmeye çalışıldığı iddiası da dosyaya girdi.
İbrahim Ekici’nin annesi ve kız kardeşi ise Müge Anlı’nın programına katılarak olayın öncesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
AİLE İLK OLARAK “KALP KRİZİ” DENİLDİĞİNİ ANLATTI
Canlı yayına telefonla bağlanan ailenin akrabası Fadime Hanım, İbrahim Ekici’nin ölüm haberini aldıklarında kendilerine “Sabah namazına kalktı, kalp krizi geçirdi ve seccadenin üzerinde vefat etti” denildiğini söyledi.
Bu nedenle başlangıçta ölümden şüphelenmediklerini anlatan Fadime Hanım, defin işlemlerinin ardından mezarlığa Kur’an okumaya gittiklerini belirtti.
“MEZARIN BAŞINDA ÜÇ KEZ ‘ÖZÜR DİLERİM İBRAHİM’ DEDİ”
Fadime Hanım’ın yayındaki iddiasına göre, Kur’an okudukları sırada İbrahim Ekici’nin eşi M. Ekici, yanında H.S. ile birlikte mezarlığa geldi. M. Ekici’nin mezarın başındaki taşa elini koyduğunu öne süren Fadime Hanım, yaşananları şöyle anlattı: “Özür dilerim İbrahim, özür dilerim İbrahim, özür dilerim İbrahim dedi. Bir şeyler daha söyleyecekti. Mezardan bir avuç toprak aldı. Dayısı hemen koluna girdi ve götürdü.” O sırada İbrahim Ekici’nin kalp krizinden hayatını kaybettiğini düşündükleri için bu sözlere anlam veremediklerini söyleyen Fadime Hanım, daha sonra ortaya atılan iddiaları duyduklarında mezarlıkta yaşananları yeniden değerlendirdiklerini ifade etti.
ANNESİ: “SAKIN İBO’YU BENİM ÖLDÜRDÜĞÜMÜ SANMA DEDİ”
İbrahim Ekici’nin annesi de oğlunun defnedildiği gün yaşandığını öne sürdüğü bir konuşmayı canlı yayında anlattı. Anne Saliha Ekici’nin iddiasına göre gelini, kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmemişken, “Sakın İbo’yu benim öldürdüğümü sanma. Ben yapmadım İbo’ya bir şey. Ben öldürmedim İbo’yu” ifadelerini kullandı. Ekici’nin annesi de bunun üzerine gelinine, kendisini böyle bir şeyle suçlamadığını söylediğini aktardı.
“DAMATLIK ÇOK YAKIŞTI” SÖZLERİ GÜNDEME GELDİ
Yayında dikkat çeken bir başka iddia ise İbrahim Ekici’nin kefeniyle ilgili kullanılan ifadeler oldu.
Aile üyelerinin anlatımına göre M. Ekici, eşinin cenazesini gördüğünde kefen için “damatlık” ifadesini kullandı ve “Damatlığı çok yakıştı” şeklinde konuştu. İbrahim Ekici’nin kız kardeşi ise bu ifadenin ölümden önce gerçekleştiğini söylediği bir konuşmayla bağlantılı olduğunu ileri sürdü.
Ekici’nin kız kardeşinin iddiasına göre, ağabeyi ölümünden önceki gece saat 03.30 sıralarında aracına yakıt almak amacıyla evden çıktı. Bu sırada M. Ekici ile İbrahim Ekici arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Kız kardeş, M. Ekici’nin görüşmede eşine “Senin kendine bir şey yapmandan korkuyorum” dediğini, İbrahim Ekici’nin ise “Ben bu zamana kadar kendime bir şey yapacak olsam yapardım zaten. Sen de biliyorsun bunu” şeklinde karşılık verdiğini öne sürdü. Ailenin iddiasına göre M. Ekici aynı konuşmada, “Seni ellerimle hazırlayacağım, biliyorsun değil mi? Damatlığını ben giydireceğim” ifadelerini kullandı.
DOSYADA DİKKAT ÇEKEN SES KAYDI
Soruşturma kapsamında ortaya çıktığı belirtilen ses kayıtları da dosyanın en dikkat çeken unsurlarından biri oldu. M. Ekici’nin eşinin öldüğü gece sabaha kadar H.S. ile görüştüğü ve kayıtlarda “Söylediğin her şeyi harfiyen yaptım. Adamı öldürdüm. Çocuk hâlâ ölmedi” şeklinde sözlerinin bulunduğu öne sürüldü. Öte yandan H.S.’nin, Ekici çiftini çocuğun ve annesinin “cinler aleminde seçilmiş safkan insanlar” olduğuna inandırdığı; M. Ekici’nin içinde bir cin bulunduğunu ve kendisiyle birlikte olması halinde doğacak erkek çocuğun “kendisinin veliahdı olacağını” söylediği iddiaları da soruşturma dosyasına yansıdı. İbrahim Ekici’nin 21 Ağustos’ta öleceği yönünde söylemlerde bulunduğu ancak Ekici’nin 31 Mart’ta yaşamını yitirdiği belirtildi.
ŞÜPHELİLER HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden H.S. tutuklanırken, M. Ekici adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haklarında “tasarlayarak öldürme” ve “eşi tasarlayarak öldürme” suçlamaları kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan H.S.’nin ise ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği belirtildi. İbrahim Ekici’nin kesin ölüm nedeni ve olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin yargılama süreci devam ederken, ailesinin Müge Anlı’nın programında dile getirdiği iddialar olayı yeniden gündeme taşıdı.
Bakmadan Geçme




