- Haberler
- Konya Haber
- Okullardaki silahlı saldırılar organize bir eylem miydi? Konya'dan kritik açıklama!
Okullardaki silahlı saldırılar organize bir eylem miydi? Konya'dan kritik açıklama!
Türkiye son günlerde peş peşe yaşanan okul saldırılarıyla sarsıldı. Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur, Konya'nın Sesi'ne özel açıklamalarda bulunarak bu saldırıların arkasında organize şekilde bir eylem planının olup olmadığına dair değerlendirmelerde bulundu
Haberin Özeti
- • Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur, okul saldırılarının arkasında organize şekilde bir eylem planının olup olmadığına dair değerlendirmelerde bulundu.
- • Unkur, sosyal medya aracılığıyla önceden bu saldırıların bildirilmesiyle ilgili de konuştu.
- • Unkur, "Toplumda sosyal çürüme var" dedi.
BU SALDIRILAR ORGANİZE BİR ŞEKİLDE PLANLI MI YAPILDI?
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur, yaşananları “toplumsal şiddet sarmalının bir sonucu” olarak nitelendirdi. Unkur, Türkiye’de uzun süredir farklı alanlarda şiddetin giderek yaygınlaştığını belirterek, doktorlardan kamu görevlilerine, avukatlardan sıradan yurttaşlara kadar geniş bir kesimin bu durumdan etkilendiğini ifade etti. Unkur, “Yaşanan bu silahlı saldırıların arkasında tetikleyici bir gücün ve organize bir planın olup olmadığını düşünüyoruz. Ama soruşturmanın daha detaylı incelenmesiyle ortaya çıkacak. Ayrıca bu saldırganlar yapacakları eylemlerini daha önceden sosyal medya aracılığıyla bildirdi. Hatta hep “saldıracağız, öldüreceğiz” gibi cümlelerle çoğul konuştular. Bu ayrıntı da ayrı ürkütüyor. Neden bir önlem alınmadı diye düşünülüyor. Bu konuda da derinlemesine incelemeyle perdenin arkasını göreceğiz” dedi.
Bakmadan Geçme