• Haberler
  • Konya Haber
  • Pazarın En 'Sıcak' Misafiri: Önünden Geçen İki Kere Düşünüyor!

Pazarın En 'Sıcak' Misafiri: Önünden Geçen İki Kere Düşünüyor!

Kış akşamlarının vazgeçilmezi kestanenin kokusu Konya sokaklarını sardı. Geleneksel soba keyfinin yerini modern mutfak teknolojileri alırken, pazar esnafı lezzetli kestane pişirmenin püf noktalarını paylaştı: 'Çizik atmadan pişirmeyin!' İşte detaylar...

Konya Semt Pazarında tezgahlar kışın vazgeçilmez lezzeti kestaneyle doldu taştı. Soğuk havaların gelmesiyle tezgahları süsleyen kestane kış akşamlarında sıklıkla tüketiliyor. Soba üzerinde közlenen kestaneler değişen teknolojiyle artık airfryer, fırın ve mikrodalgada hazırlanıyor. Kış sezonuyla birlikte talep artarken fiyatlar kestanelerin boyutlarına göre 100 ila 250 TL arasında değişiyor.

Pazarın En 'Sıcak' Misafiri: Önünden Geçen İki Kere Düşünüyor!

BOYUTLARINA GÖRE FİYAT DEĞİŞİYOR!

Kestanenin damak tadına göre pişirme yöntemlerinin olduğuna değinen Pazarcı esnafı Şahin Albayrak, “Kestaneler Bursa’dan geliyor. Bu sene bereketli bir sezon geçiriyoruz. Küçük ve büyük boyutlarda satışa sunuyoruz. Böylelikle herkesin bütçesine hitap ediyor. Kestane tercihe göre haşlanmış, çiğ veya közlenerek tüketilebiliyor. Hazırlamadan önce kabuğun patlamaması ve içinin iyi pişmesi için birkaç çizik atmanız gerekiyor” diye konuştu.

Pazarın En 'Sıcak' Misafiri: Önünden Geçen İki Kere Düşünüyor!

KOKUSU KIŞI HATIRLATIYOR

Seyyar arabalarda közlenerek satışa sunulan kestane kokusuyla kışın geldiğinin anlaşıldığını vurgulayan Pazarcı esnafı Mustafa Kızıltay, “Sokak köşelerinde bekleyen seyyar satıcıların arabalarından yükselen kestane kokusuyla kışın geldiğini anlıyoruz. Bu kokuya dayanamayan hazır közlenmiş kestanesini alıyor. Kalabalık aileler ise pazardan marketten kiloyla satın alarak evinde hazırlamayı tercih ediyor. Satışlar güzel ama pahalı bulanlar da oluyor” ifadelerini kullandı.

Pazarın En 'Sıcak' Misafiri: Önünden Geçen İki Kere Düşünüyor!

 

Bakmadan Geçme