• Haberler
  • Genel
  • Peynir kabına bir küp şeker koymak yeterliymiş! O sorun kökten çözülecek

Peynir kabına bir küp şeker koymak yeterliymiş! O sorun kökten çözülecek

Yaz aylarında besinlerin hemen bozulması en büyük sorunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.Özellikle kahvaltı sofralarının baş tacı peynirin küflenmesi için sıcak ve nemli ortamlar ortam hazırlıyor.

Yaz aylarında besinlerin hemen bozulması en büyük sorunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle kahvaltı sofralarının

baş tacı peynirin küflenmesi için sıcak ve nemli ortamlar ortam

hazırlıyor. Hatta bazen buzdolabındaki peynir bile küflenebiliyor.

Peki, peynirin küflenmemesi için ne yapmak lazım. İşte cevabı…

Haber

BİR KÜP ŞEKER SORUNU ÇÖZÜYOR

Milliyet’in haberine göre,

peyniri korumak için saklama kabınıza bir tane küp şeker ekleyin.

Küp şeker peynirin bulunduğu kaptaki rutubeti alıp, peynirin taze kalmasını sağlayacak.

Ayrıca asla kuruma da yapmayacak.

PEYNİRİ SAKLAMA KOŞULLARI NELERDİR?

1. SICAKLIK

Peyniri sakladığınız ortamda ideal sıcaklık 4-10 derece arası olmalıdır.

2. NEM

Peynirinizin kurumasını önlemek için nem seviyesinin en uygun şekilde olması gereklidir. Genellikle buzdolabında kahvaltılıkların saklandığı kısımlarda nem yüksektir. Ama elbette nem küfe de sebep olur.

Haber

3. HAVA SİRKÜLASYONU

Peynirin bulunduğu alanda hava akışının olması tazeliğini korumasına yardımcı olur. Peynirlerin sıkışık bir kapta durmamasında fayda var.

4. AMBALAJ

Peynirlerin her zaman kendi satın aldığınız kalıpta kalması daha iyidir.

5. ISI

Peynir kesinlikle direkt güneşten ve ısıdan uzak olmalıdır. Bunlar peynirin hem lezzetini hem de dokusunu etkiler.

Kaynak: Milliyet

Bakmadan Geçme