Şampiyonlar Ligi finalinde gülen taraf PSG!
PSG, Şampiyonlar Ligi finalinde Arsenal'i penaltı atışlarının ardından (4-3) mağlup etti ve kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürdü.
Şampiyonlar Ligi finalinde PSG ile Arsenal karşı karşıya geldi.
Budapeşte'de oynanan maçta gol perdesini açan isim 6. dakikada Havertz oldu. Alman oyuncu bu sezon Devler Ligi'ndeki 4. golünü kaydetti. Arsenal, Havertz'in golüyle soyunma odasına 1-0 önde girdi. Paris ekibi, 65. dakikada Dembele'nin penaltıdan attığı golle durumu dengeledi. Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik skorla uzatmalara gitti. Uzatmalarda da ağlar sarsılmadı ve kazananı seri penaltı vuruşları belirledi. Penaltılarda gülen taraf 4-3'lük skorla PSG oldu ve kupaya uzandı.
PSG'nin üst üste ikinci zaferi
Paris Saint-Germain, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste ikinci kez kupayı kaldırdı.
Tarihinde 3. kez finalde mücadele eden PSG, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi Bayern Münih'e 1-0 yenilerek kupayı rakibine kaptırmıştı. Fransız ekibi, geçen sezon ise Inter'i 5-0'lık skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.
PSG, bu sezon da mutlu sona ulaşarak "duble" yapmayı başardı.
Bakmadan Geçme