Konya Büyükşehir, ilk mağlubiyetini aldı turu evine bıraktı

Konya Büyükşehir, ilk mağlubiyetini aldı turu evine bıraktı
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Ege Üniversitesi Daçka’ya 79-70 mağlup oldu. Çarşamba günü Konya’da oynanacak maçı kazanan takım, adını yarı finale yazdıracak

Konya Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Ege Üniversitesi Daçka’ya 79-70 mağlup oldu. 17 Nisan Çarşamba günü Konya’da oynanacak maçı kazanan takım, adını yarı finale yazdıracak

Basketbol 2. Ligi’nde play-off çeyrek final maçları bir maç dışında tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediyespor, serinin ikinci maçında deplasmanda Ege Üniversitesi Daçka ile karşılaştı. Evindeki ilk maçı 71-64 kazanan sarı-siyahlı ekip, deplasmanda rakibine 79-70 mağlup oldu. Ege Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk devresini de İzmir ekibi 46-37 önde tamamlandı. Son çeyrekte farkı tek topa kadar indiren temsilcimiz, devamını getiremedi ve mücadeleden 79-70 mağlup ayrıldı.

Konya Büyükşehir Belediyespor’da Asım Özberkan 21 sayı, 2 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma, Recep Solak 11 sayı, 9 ribaunt, Emre Özkan da 10 sayı, 6 ribaunt ile oynadı. Daçka’da ise Doğan Bozbeli 18 sayı, 4 ribaunt, 3 asistle en etkili isim oldu.

Bu sonucun ardından seride durum 1-1’e geldi. Yarı finale çıkacak takımı belirleyecek serinin üçüncü müsabakası 17 Nisan Çarşamba günü Konya’da oynanacak. Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.30’da başlayacak.

Öte yandan bu eşleşmeden tur atlayacak takımın rakibi Nazilli Belediyespor olacak. Aydın ekibi, çeyrek finalde Sakarya Büyükşehir Belediyespor’u seride 2-0 ile geçerek yarı finale yazdırdı. Yarı finalin diğer eşleşmesinde AYOS Antalya ile Pizza Bulls Cedi Osman Basket eşleşti.