Selçuklu Belediyespor U16 takımı Türkiye Şampiyonu!

Selçuklu Belediyespor U16 takımı Türkiye Şampiyonu!
 Muhabir
Selçuklu Belediyespor U16 Futbol Takımı, Türkiye Şampiyonası final maçında Samsun Kadıköyspor’u penaltılarla mağlup ederek şampiyon oldu ve büyük bir başarıya imza attı

Selçuklu Belediyespor U16 Futbol Takımı, Türkiye Şampiyonası final maçında Samsun Kadıköyspor’u penaltılarla mağlup ederek şampiyon oldu ve büyük bir başarıya imza attı

Selçuklu Belediyespor Kulübü, futbol branşında tarihi başarılara imza atmaya devam ediyor. Konya Şampiyonu olarak U16 Türkiye Şampiyonasına katılan mavi-beyazlı ekip, birinci ve ikinci kademe lider olarak çıkarak son 4 takım arasına kalmıştı. Selçuklu, Afyon’da yapılan Türkiye Şampiyonası Dörtlü Final’de en büyük oldu ve çok önemli bir başarıya imza attı. Temsilcimiz, yarı finalde İstanbul Dudulluspor'u 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Afyon Şehir Stadı’nda oynanan final müsabakası ise nefes kesti. Finalde Selçuklu Belediyespor ise Samsun Kadıköyspor karşılaştı. Mavi-beyazlı ekip, 2-0 geriye düşmesine karşın maçı bırakmadı ve 2-2’lik beraberliği yakalayarak maçı penaltılara götürdü. Penaltıda Samsun ekibi hiç gol atamadı. Selçuklu, penaltılarda rakibine 3-0 üstünlük sağlayarak Türkiye Şampiyonu oldu. Maçın ardından oyuncular büyük sevinç yaşadı.

Final karşılaşması Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar, kulüp yönetimi ile futbolcuların aileleri de izledi. Maç sonrasında kupa töreni yapıldı. Selçuklu Belediyespor’un kupayı almasının ardından coşku ikiye katlandı. Kulüp yönetimi ile aileler de sevince ortak oldu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Konya futbolu adına tarihi bir zafere imza atan mavi-beyazlı kulübün U16 takımını başarısından ötürü kutlayarak, “Tebrikler Çocuklar, sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.


ÇANKAYA’NIN HAKLI GURURU

Selçuklu Belediyespor’da futbol branşının başına geçtiğimiz yıl Konya futbolunun yakından tanıdığı isimlerden Çağdaş Çankaya gelmişti. Çankaya idaresinde yeni bir yapılanma giden mavi-beyazlı kulüp, Türkiye Şampiyonluğu sevincini yaşadı. Genç teknik adam da kupanın gelmesinden sonra büyük sevinç yaşadı.

Final maçını Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor ve Altınordu kulüplerinin temsilcileri de izledi. Gelecek vadeden Selçuklu’nun birçok oyuncusunun turnuvada beğenildiği gelen bilgiler arasında. Bu kulüpler içinde final maçı sonrasında sözlü olarak Selçuklu’nun bazı isimler için transfer isteklerini belirtti. Mavi-beyazlı kulübün önceliği ise genç yetenekleri Konyaspor ve Konya futboluna kazandırmak.