Başkan Dinçer: 'Vadiyi ayaklarınızın altına sereceğiz!'

Başkan Dinçer: 'Vadiyi ayaklarınızın altına sereceğiz!'
 Muhabir
Şehrin turizm potansiyellerini gün yüzüne çıkartmak için birçok yenilikçi proje gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Vadisi Cam Teras projesinin çalışmalarının hızla ilerlediğini duyurdu.

Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Ihlara Vadisi, yıllık 1 Milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Cam Teras projesinin hayata geçirilmesi ile ziyaretçi sayınında da artışın olacağı öngörülüyor.

Bu doğrultuda projelendirilen Cam Teras için geçtiğimiz günlerde Ahiler Kalkınma Ajansı ile iş birliği protokolü imzalanmıştı.18 Milyon TL proje bedeli olan Cam Teras vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 10 metre açık alana sahip olan terastan vadiyi yukarıdan görebilecek. Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan, Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisi’nin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescid, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, amfi tiyatro ve kafeterya da planlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin turizm değerlerini yükseltecek Cam Teras Projesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Başkan Dinçer şu ifadeleri kullandı: "

Doğası ve manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyecek projemiz hızla ilerliyor. 12 metre uzunluğu, yerden 150 metre yüksekliği ile; Dünyanın en büyük 2'inci vadisini ayaklarınız altına sereceğiz. Tüm işçilerimize kolaylıklar diliyorum, Rabbim en kısa sürede bitirip Aksaray'ımıza kazandırmayı nasip etsin..."

- Nurseda İnan

Etiketler: Aksaray Haber, Aksaray Haberleri, Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi, Ihlara Vadisi, Ihlara Vadisi Cam Teras

Kaynak:Konya'nın Sesi