• Haberler
  • Spor
  • Ülke kamuoyu ortak fikirde: Milli Takımın evi Konya'dır!

Ülke kamuoyu ortak fikirde: Milli Takımın evi Konya'dır!

Türk milleti, A Milli Takımın maçlarını Konya'da oynaması gerektiğini dile getiriyor.

A Milli Futbol Takımı dün tarihinin kritik maçlarından birini oynadı. Türkiye, 2026 Dünya Kupası'na katılmak için play-off yarı finalinde Romanya'yı konuk etti. Ay-yıldızlılar 53.dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazandı ve adını finale yazdırdı. Milli Takım, 31 Mart salı günü deplasmanda Kosava'yı elemesi halinde Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak. 

Tüm bu sevincin içinde ise hem ana akım hem de sosyal medyada gecenin en fazla konuşulan konusu Beşiktaş Tüpraş Stadyumundaki heyecan eksikliğiydi. Maç boyunca tribünleri dolduran 40 bin futbolsever boğucu ve itici bir destek güç olmayı çok fazla beceremedi. Ara ara tezahüratların sesi yükselse de 90 dakika boyunca rakibi rahatsız eden bir ortam oluşturulamadı. 

Maçın 78.dakikasında oyuna Beşiktaşlı Orkun Kökçü girdiğinde ise tezahüratların sesi yükseldi. Bu da İstanbul takımlarının milli takımda halen kulüpçülük yaptığının en büyük göstergesi olarak ekrana yansıdı. 

Sosyal medyada binlerce futbolsever milli maçların İstanbul yerine Anadolu'da oynanması gerektiğini yazdı. Özellikle Konya, Bursa ve Eskişehir kentlerinin isimleri sürekli dile getirildi. 

Maçın sonunda yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan Teknik Direktör Hikmet Karaman'da Konya vurgusu yaptı. Tüpraş Stadyumundaki atmosferi eleştiren Karaman; “12.adam faktörü önemli. Bursa'da oynadığımız maçtaki 12.adam faktörü ve ben Konya'yı da sayıyorum. Bugün tribünler içinde bir lider ve bir organizasyon eksikliğini gördüm.” dedi. 

Euro 2016 ve Euro 2024'e Konya'dan gittiler

Milli Takım daha önce Konya'da toplam 9 karşılaşma oynadı. Bu 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. 13 Ekim 2015'te Konya'da İzlanda'yı Selçuk'un frikik golüyle deviren ay-yıldızlılar EURO 2016'ya gitmeyi hak kazanmıştı. Milliler, 15 Ekim 2023'te Konya'da bu kez Letonya'yı 4-0 mağlup ederek Euro 2024'e gitmeyi garantilemişti. 

Milliler Konya'da oynamak istiyor 

Ay-yıldızlılar Konya'da son oynadıkları maçta 2026 Dünya Kupası Grup maçında İspanya'ya 6-0 mağlup olmuşlardı. Bu karşılaşma öncesinde TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolcuların milli maçı Konya'da oynamak istediklerini dile getirmişti. 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme