• Haberler
  • Konya Haber
  • Ünlü Şefin 'Etliekmek Kimin?' Sorusu Konyalıları Kızdırdı! Bir Kastamonu Kalmıştı!

Ünlü Şefin 'Etliekmek Kimin?' Sorusu Konyalıları Kızdırdı! Bir Kastamonu Kalmıştı!

Ünlü Şef Yağız İzgül'ün sosyal medya üzerinden paylaştığı etliekmek tarifi, kısa sürede Türkiye'nin yöresel lezzetler gündemine oturdu.Şefin, tarifini sunduğu etliekmeğin hangi şehre ait olduğunu sormasıyla başlayan tartışmada, kullanıcılar yorumlarda 'Ko

Ünlü Şef Yağız İzgül'ün sosyal medya üzerinden paylaştığı etliekmek tarifi, kısa sürede Türkiye'nin yöresel lezzetler gündemine oturdu. Şefin, tarifini sunduğu etliekmeğin hangi şehre ait olduğunu sormasıyla başlayan tartışmada, kullanıcılar yorumlarda 'Konya' ve 'Kastamonu' arasında kutuplaşırken, bazı vatandaşlar Sivas'ı da seçenek olarak sundu. 2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen ve coğrafi işaret alan Konya etliekmeğinin sıklıkla başka şehirlerle anılması Konyalılar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Videonun altına gelen yorumlarda Konyalılar, Şef İzgül’ün tarifini eleştiri yağmuruna tuttu. Yorumlarda meslektaşına seslenen bir kullanıcı, "Bu konu tartışmaya kapalıdır meslektaşım! Etli ekmek bizim Gonyalı’nındır! Ayrıca etli ekmek iç harcına kapya biber ve baharat girmez!" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Geleneksel Konya etliekmeğinin iç harcı için dana-kuzu karışık kıyma, bol domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz ve tuzun yeterli olduğunu belirtti.

SİVAS VE KASTAMONU SAVUNMASI TARTIŞMA YARATTI!

Tartışmaya katılan Kastamonulu ve Sivaslı kullanıcılar da kendi şehirlerinin tariflerini savundu. Bir kullanıcı, "Sivas abi Sivas. Konya’daki lahmacun gibi ince. Sivas’taki dolu doludur," derken, bir başkası ise Kastamonu etliekmeğinin farklı bir ürün olduğunu belirterek, "Kastamonu’nunki çibörek gibi bir şey, onun daha irisi. Kavgaya gerek yok, sadece isim benzerliği," yorumunu yaptı. Farklı bir kullanıcı ise mevcut tarif için, "Mardin’inki dövülmüş et ve un karışımı farklı bir yemek; bu ise Konya'nın etliekmeği olmuş" değerlendirmesinde bulundu.

Şef Yağız İzgül'ün iç harcı için kullandığı malzemeler eleştirilerin temelini oluşturdu. İzgül, tarifte kıyma, domates, soğan ve maydanozun yanı sıra, geleneksel Konya tarifine uymadığı belirtilen yarım kapya biber kullandı. Bu malzeme Konyalıların "geleneksel tarife aykırı" eleştirilerine neden oldu.

İşte o paylaşım:

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Yagiz Izgul (@yagizizgul)'in paylaştığı bir gönderi

Bakmadan Geçme