Yarım milyon yürek Filistin için buluştu!

İnsanlık İttifakı ve Milli İrade Platformunca, Filistin'deki katliama 'dur' demek için yeni yılın ilk gününde Galata Köprüsü'nde düzenlenen eyleme, yaklaşık 520 bin kişi katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin'i unutmuyoruz" sloganıyla yapılan eylem için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü'ndeki Yeni Cami, Sultanahmet, Fatih ve Süleymaniye camilerinde kılınan sabah namazının ardından katılımcılar Galata Köprüsü'ne kortejler eşliğinde yürüdü.

Eylem öncesi toplanma noktalarından biri olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne çok sayıda vatandaş geldi.

Sabah namazını burada kılan on binlerce katılımcı, Galata Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Bazı katılımcılar da köprüye çıkan yollar trafiğe kapatıldığı için belirlenen noktalardan yürüyerek ve teknelerle alana geldi.

Galata Köprüsü çevresinde bulunan birçok gemi, Türk ve Filistin bayraklarıyla süslendi. Eyleme destek için gemilerden sirenler çalındı.

Köprünün ortasından geçen tramvay yolunda Türkçe ve İngilizce "Gazze İçin Adalet" yazılı dev pankart ile Türk ve Filistin bayrakları açıldı. Köprünün yanına ise "Long Live Palestine (Çok Yaşa Filistin)" yazılı pankart asıldı.

Köprüdeki eylemde katılımcılar İsrail aleyhine sloganlar atıp, tekbir getirerek ellerinde Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları taşıdı.

İstanbul'un simge yapılarından Galata Kulesi'ne, Gazze'deki soykırıma dikkati çekmek amacıyla Filistin kefiyesi asıldı.

Eminönü'deki Yeni Cami'nin duvarlarına, "Bizde yiğitler bitmez", "Kanla ödenen bedel özgürlük getirecek, Hanzala bir gün dönecek", "Bin ölür, din doğarız" yazılı pankartlar asıldı.

Eylemde sık sık tekbir getiren katılımcılar, "Kudüs özgürse hepimiz özgürüz", "Özgür Filistin", "Filistin'e destek, siyonizme lanet", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı dövizler taşıdı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol üyeleri sabah namazını Karaköy Arap Camisi'nde kıldıktan sonra vatandaşlarla birlikte Galata Köprüsü'ne doğru yürüdü.

Yürüyüş esnasında basın mensuplarına açıklama yapan Bilal Erdoğan, yeni yıla Filistin için dua ederek başladıklarını, senenin ilk sabahında camilerde buluşup yeni yıl için hayır dualarını birlikte yapmanın önemli bir manevi güç olduğunu bilmek gerektiğini ve milletin buna inandığını söyledi.

Erdoğan, "Bir taraftan Filistin'deki mazlumlar için dua ediyoruz. Bir taraftan şehitlerimizi anıyoruz elbette. Öbür taraftan da '2026 yılı bütün milletimiz için, Filistinli mazlumlar için hayırlar getirsin' diye birlikte dua ediyoruz. Bütün katılanlara, bu dualara el açanlara ve destek verenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

AA

Bakmadan Geçme