1 çay kaşığı tüketmek bile kabızlığı önlüyor! Eskilerin kullandığı yöntemmiş

1 çay kaşığı tüketmek bile kabızlığı önlüyor! Eskilerin kullandığı yöntemmiş
KABIZLIĞA iyi gelen karışım. Kesinlikle denemelisiniz

Kabızlık, sindirim sistemindeki hareketliliğin azalması sonucu dışkının sıkılaşması ve dışkılamanın zorlaşması olarak tanımlanır. Bu durum, birçok insanın yaşadığı rahatsız edici bir sorundur. Ancak, çözümü eskilere dayanan doğal yöntemlerle bulmak mümkündür.


Kabızlık sorunu yaşayanlar için etkili bir çözüm olabilecek doğal karışımı sizinle paylaşmak istiyoruz.

KABIZLIĞA KARŞI DOĞAL TARİF

Kabızlığı gideren doğal tarif

Malzemeler :

1 su bardağı erik
1 su bardağı hurma
5 bardak kaynar su


Hazırlanışı:

Öncelikle kuru erik ve hurmaları güzelce doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine kaynar suyu ilave edin ve kalın bir kıvam alıncaya kadar biraz daha kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin. Her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı yiyebileceğiniz gibi, kahvaltıda reçel olarak da tüketebilirsiniz. Bu karışımı yoğurt veya tahıl gevreklerinin içerisine katarak da tüketebilirsiniz.


Bu karışım çocuklar dahil her yaştan insanlar için oldukça faydalıdır. Bu sihirli karışım içerisinde bulunan erik ve hurmadaki bol lif sebebi ile dışkıyı yumuşatır ve hemen kabızlığı giderir.

KABIZLIK NEDEN OLUR?

Kabızlık, sindirim sisteminde yaşanan bir sorun olarak karşımıza çıkar. Genellikle dengesiz beslenme, yetersiz lif alımı, hareketsiz yaşam tarzı, stres, ilaç kullanımı veya bazı sağlık problemleri kabızlığa neden olabilir. Sindirim sistemi düzenli çalışmadığında dışkı birikerek kabızlık sorununa yol açar.

Yetersiz lif alımı, lifli gıdaların tüketilmemesi sindirim sistemi için olumsuz etkilere sebep olabilir. Lifli gıdalar sindirim sistemini düzenler ve dışkının kolayca atılmasını sağlar. Bu nedenle dengeli ve lifli beslenmek kabızlık sorununu önlemek için önemlidir.

Hareketsiz bir yaşam tarzı da sindirim sistemi için risk oluşturabilir.

Kaynak:Haber Merkezi