Airfryer'da hızlı Poğaça yapmanın sırrı. Bu teknikle yapılan poğaça daha lezzetli oluyor

Airfryer'da hızlı Poğaça yapmanın sırrı. Bu teknikle yapılan poğaça daha lezzetli oluyor
Airfryer’ınızla hızlı ve lezzetli peynirli mayasız poğaça yapmanın püf noktaları

Airfryer’ınızla hızlı ve lezzetli peynirli mayasız poğaça yapmaya ne dersiniz? Bu pratik tarif, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek. Sadece on dakika içinde hazır olan bu poğaçalar, tüm evi mis gibi kokularla dolduracak.

Peynirli mayasız poğaça tarifi, özellikle yoğun zamanlarda pratik bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenektir. Airfryer kullanarak hazırlayacağınız bu tarif, sadece on dakika içinde lezzetli poğaçalar elde etmenizi sağlayacaktır.

Hamuru için:

Bir yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket kuru maya
Bir su bardağı ılık süt (200 ml)
Bir yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
Bir çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
Bir çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un

Üzeri için:

hq720-001.jpg

Mavi haşhaş

Yumurta sarısı

İçi için:

Kaşar peyniri (veya istediğiniz başka bir peynir)

Yapılışı:


Hamur için şeker, maya ve ılık sütü bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Ardından yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasına kaşar peyniri koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Airfryer kullanacaksanız, 180 derecede 9 dakika yeterli olacaktır. Poğaçalarınız hazır, afiyet olsun!

Kaynak:Haber Merkezi