Demlik yeni alınmış gibi oluyor! İşte demliği arındırmanızı sağlayacak temizlik tüyosu

Demlik yeni alınmış gibi oluyor! İşte demliği arındırmanızı sağlayacak temizlik tüyosu
Bu adımları uyguladıktan sonra demliğinizin iç yüzeyinin pırıl pırıl olduğunu göreceksini

Artık demliğiniz yeni alınmış gibi temiz ve kullanıma hazır! Düzenli aralıklarla bu temizlik yöntemlerini uygulayarak demliğinizi her zaman temiz tutabilir ve çay keyfinizi en iyi şekilde yaşayabilirsiniz.

Demlikler, çay keyfinin vazgeçilmez unsurlarıdır ve zamanla kullanımdan dolayı kireç ve çay lekeleriyle dolabilirler. Demliklerinizi yeni alınmış gibi temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İşte o pratik formül...

Mynet.com'da aktarılanlara göre; Çaydanlık kireci nasıl geçer dendiğinde akla birçok yöntem gelirken patates kabuğu az bilinen bir temizlik malzemesidir. Kireci çözme konusunda oldukça etkili olan patates kabuğu, son zamanlarda daha sık kullanılan bir yöntemdir. Patatesin kabuğunda bulunan nişasta başta olmak üzere minerallerin de kaynayan suya geçişi ile çaydanlık yüzeyinde bulunan kireçli yapı çözünmeye başlar.

Yapılması gereken ise oldukça basittir. Patates kabuklarını çamurundan arındırdıktan sonra çaydanlığın içerisine atın. Kabukların üzerine geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar kaynamasını sağladığınızda kireçlerin temizlenmeye başladığını görebilirsiniz. Üstelik her patates yemeğinden sonra kabukları çaydanlığınızı temizlemede kullanarak ev ekonomisine de katkı sağlayabilirsiniz.

Sirke, Karbonat ve Limondan yararlanın....

Malzemeler:


- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1 adet limon

2-ixno.jpg

Yapılışı:


1. Demliğin içine sirkeyi ve karbonatı ekleyin.
2. Limonu dilimleyerek demliğe ekleyin.
3. Karışımın demlik içinde her yere ulaşmasını sağlamak için demliği hafifçe sallayın.
4. Bu karışımı en az 1 saat bekletin, eğer kireç kalıntıları yoğunsa daha uzun süre bekletebilirsiniz.
5. Bekleme süresi sonunda demliği iyice durulayarak temizleyin.

Kaynak:Haber Merkezi