Eyvah eyvah… Bulaşığı sakın böyle yıkamayın!

Eyvah eyvah… Bulaşığı sakın böyle yıkamayın!
Kimyasal ürünlerin daha çok hayatımıza girmesi ile birlikte, özellikle mutfaklarda doğal ürünlere dönüş başladı. Son olarak bulaşık yıkarken yapılan bazı hatalar konusunda uyarılar geldi. İşte detaylar…

Sağlıkla ilgili yaptığı her açıklamada gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay yine ses getirecek bir açıklama yaptı. Mutfakta yapılan birçok yanlışı anlatan Karatay, bulaşık süngerinden sıcak su kullanımına kadınları şaşırtacak bilgiler verdi.

Canan Karatay bulaşık konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu. Nitekim sünger yerine bez kullanılması gerektiğini öneren ünlü doktor, deterjanlarla ilgili de önemli paylaşımlarda bulundu.

Birçok farklı konuda sağlıklı yaşamla ilgili önerilerde bulunan ünlü doktor, bulaşık yıkarken kullanılan malzemeler hakkında tavsiyelerde bulundu.

DETERJAN ÖLDÜRMEZ, SICAK SU ÖLDÜRÜR

Evde kendisinin de sünger kullanmadığını belirten Canan Karatay, bez kullandıklarını belirtti. Ayrıca bezi sürekli yıkadıklarını belirterek, aşırı sıcak suda bakteri ve virüslerin kalmayacağı açıkladı. Ayrıca ünlü hekim, 'Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür.' dedi.

Canan Karatay bulaşık süngerlerinin sıklıkla değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca bakteri ve virüsler için aşırı sıcak su kullanılması gerektiğini tavsiye etti.

DETERJAN KONUSUNDA DA UYARDI

Canan Karatay, açıklamalarının devamında deterjan ile ilgili uyarıda bulundu.

Nitekim deterjanların mikrop ve bakterilerden daha tehlikeli olduğunu belirten Canan Karatay, süngerlerin yanı sıra evlerde deterjanların olduğunu da aktardı. Ayrıca ünlü doktor, 'En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın.' dedi.

BULAŞIK SÜNGERİ YERİNE NELER KULLANILMALI?

Genel olarak uzmanlar, bulaşık süngerine yerine el bezi, isveç bulaşık bezi, bambu bez ve kabak lifi kullanmanın daha sağlıklı ve hijyenik olduğuna vurgu yapıyorlar.