Fındıklı Ay Tatlısı; Aynı 40 yıllık tatlıcıların yaptığı gibi oluyor. Baklavadan daha lezzetliymiş

Fındıklı Ay Tatlısı; Aynı 40 yıllık tatlıcıların yaptığı gibi oluyor. Baklavadan daha lezzetliymiş
Geleneksel tatların en özel örneklerinden biri olan fındıklı ay tatlısı, özel günlerde misafirlerinize ikram etmek veya ailece keyifle tüketmek için ideal bir seçenek olacaktır.

Usta ellerden çıkma bu lezzeti evinizde denemek, hem lezzetli bir tatlıya sahip olmak hem de geleneksel Türk tatlılarını yaşatmak adına önemli bir adım olacaktır.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan fındıklı ay tatlısı, uzun yıllardır tatlı severlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Özellikle 40 yıldan fazla süredir tatlıcılık mesleğini icra eden ustaların elinden çıkan bu lezzet, baklavaya olan ilgiyi de geride bırakacak kadar lezzetli bulunuyor.

İşte fındıklı ay tatlısı tarifi:

FINDIKLI AY TATLISI

125 gr tereyağ eritilmiş

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı fındık içi

1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine )

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un ölçülü koyalım azar azar ekleyelim

Şerbeti için

2.5 su bardağı şeker

2.5 su bardağı su

1 dilim limon

Önce 20/25 dakika şerbetini kaynatıyoruz , soğuması için bir kenara alıyoruz

Hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıyoruz toparlaması biraz zor oluyor ama korkmayın , görseldeki gibi 2 parmak genişliğinde üç şerit yapıp su bardağı ağzı ile ay şeklinde kesiyoruz

Yağlanmış dikdörtgen borcum tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle şerbetliyoruz 2 saat dinlendirip soğuyunca servise hazır ediyoruz afiyet olsun

Kaynak:Haber Merkezi