Hızlı ve etten çok lezzetli. Patates köftesi nasıl yapılır? İşte aşçı usulü patates köftesi

Hızlı ve etten çok lezzetli. Patates köftesi nasıl yapılır? İşte aşçı usulü patates köftesi
Patates köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan patates köftesi, özellikle misafirlerinize ikram etmek istediğinizde kurtarıcı bir lezzettir. İşte size aşçı usulü patates köftesi tarifi:

  • 4 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 buçuk su bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Maydanoz

Kızartmak için:

  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ

Tarif Rabia Önal’a ait bu güzel tarifi paylaşmama izin verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.
Çok lezzetli bir köfte yediğim tüm patates köftelerini unutturdu, denerseniz çok beğeneceksiniz muhteşem bir lezzet.

maxresdefault.jpg

Tarifte üç yemek kaşığı pul biber vardı ama ben bir yemek kaşığı kullandım.

  1. Öncelikle uygun bir kap içerisine aldığımız haşlanmış patatesi ezelim.
  2. İçine doğranmış maydanoz, galeta unu, salça, baharat ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım.
  3. Hazır olan harçtan elimizle alalım ve köfte şekli verelim.
  4. Yumurtanın içine tuz ilave edip karıştıralım.
  5. Köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.

Afiyet olsun.

Afiyet olsun! Artık misafirlerinize lezzetli bir patates köftesi ikram edebilirsiniz. Bu pratik tarif ile hem zaman kazanacak hem de damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız.

kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi