İstanbul'dan 3 ile yoğun göç başladı. Akın akın İstanbul'dan göç ediyorlar

İstanbul'dan 3 ile yoğun göç başladı. Akın akın İstanbul'dan göç ediyorlar
Son dönemde yaşanan deprem korkusu ve hayat pahalılığı nedeniyle İstanbul'dan 3 farklı ile yoğun bir göç hareketi başladı. Bu durum, İstanbul'da yaşayan birçok kişinin farklı şehirlere yönelme ihtiyacı hissetmesine sebep oldu

Özellikle deprem riski nedeniyle birçok kişi, güvenliği ve yaşam kalitesi daha yüksek olan bölgelere göç etmeyi tercih etmektedir. Bunun yanı sıra, İstanbul'da artan hayat pahalılığı da insanları farklı şehirlere yönelmeye teşvik etmektedir. Bu yoğun göç hareketi, İstanbul'dan farklı illere doğru akın akın insanların hareket etmesine neden olmaktadır. Özellikle büyük şehirlerden uzak, daha sakin ve yaşanabilir şehirlere olan ilginin arttığı gözlemlenmektedir.

Duvar'daki habere göre; Büyükşehirlerden kıyı kentlerine göç giderek artıyor. En çok göç alan yer Muğla olurken İstanbul en çok terk edilen kent. 3 ve üzeri odalı evlere ise talep yoğun.

thumbs-b2-1d1d0f7b0650098f255aba17cd090d2b.jpg

6 Şubat depreminin ardından gündeme gelen olası İstanbul depremi, İstanbulluları çözüm aramaya sevk etti. Fay hattına yakın olması gerekçesiyle risk altında görünen bölgelerde taşınma hareketliliği giderek yükseldi. Yurttaşlar büyükşehirleri terk etti. Ekonomik kriz ise birlikte yaşamaya zorladı. İnsanlar, 3 ve daha çok odalı evlerle kalabalık aile olarak birlikte yaşamaya başladı.

Çevrimiçi hizmet platformu Armut, 2023 yılına dair taşınma verilerini paylaştı. Verilere göre, 350 bine yakın nakliyat taleplerinin en çok yoğunlaştığı iller İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. 6 Şubat depremlerinin ardından tekrar gündeme gelen olası İstanbul Depremi 2023 Mart ayında şehirden göçün zirveye ulaşmasına sebep oldu. Daha sonraki aylar yerini mevsimsel taşınmalara bırakan şehirden göç, asgari ücrete zam yapılan temmuz ve ağustos aylarında yeniden zirveye ulaştı.

MUĞLA BİRİNCİ SIRADA

2023 yılı boyunca büyükşehir unvanına sahip kıyı şehirlerine taşınma arttı. En çok göç alan yer Muğla olurken insanlar Bodrum’a akın akın gitmeye başladı. İlçeye en çok göç veren şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. En çok göç alan şehirlerde Muğla’yı Balıkesir takip etti. Öne çıkan ilçeler ise Ayvalık ve Edremit oldu. En çok göç alan üçüncü şehir ise Samsun.

Kaynak:Haber Merkezi