Kahveye lezzet katıyor. Kahvenin gürül gürül köpürmesi için kahveci tüyosu...

Kahveye lezzet katıyor. Kahvenin gürül gürül köpürmesi için kahveci tüyosu...
Türk kahvesi pişirirken bilmeniz gereken kahveci tüyosu

Kahvenin lezzetini ve keyfini ikiye katlamak için yapabileceğiniz birkaç basit püf noktası var:

  • Kahvenizi pişirmeden önce cezvenizi soğuk suyla durulayın.
  • Kahvenizi pişirmeden önce cezvenizi ısıtın.
  • Kahvenizi pişirirken hızlı karıştırmayın. Yavaş yavaş karıştırın
  • Kahvenizi pişirdikten sonra hemen servis edin.

Bu basit püf noktaları ile kahvenizin lezzetini ve keyfini ikiye katlayabilir, misafirlerinizi de şaşırtabilirsiniz.

maxresdefault-003.jpg

TÜRK KAHVESİ TARİFİ:

· Cezvenin içine her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve tercihe bağlı olarak şeker ilave edilir.

· Devamında her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı su ilave edilir.

· Ardından cezvedeki karışım karıştırılır, ocağa alınır ve en kısık seviyede pişirilir.

· Kenarları kabarmaya başladığında hazırlanan Türk kahvesi ocaktan alınır ve fincanlara paylaştırılır.

Doğru Su Kullanın: Kahvenizin lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarmak için taze ve soğuk su kullanın. Musluk suyundan ziyade arıtılmış veya doğal kaynak suyu tercih edin.

Kahveyi Doğru Ölçüde Kullanın: Her fincan için 2 tatlı kaşığı kahve ve 1 tatlı kaşığı şeker kullanın. İsterseniz şeker yerine tarçın veya kakule gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Kahveyi Doğru Pişirin: Cezvenizi kısık ateşte ısıtın ve kahvenizi ekleyin. Kahvenin kokusu çıkmaya başladıktan sonra ocaktan alın ve tekrar ısıtın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi