Limonun bilinmeyen etkisi. Koltuk altına sürmeniz yeterli oluyor ve çok şaşırtıyor

Limonun bilinmeyen etkisi. Koltuk altına sürmeniz yeterli oluyor ve çok şaşırtıyor
Limonla ilgili öğreneceğiniz bu bilgi çok şaşırtacak

Limonun bilinmeyen güzellik sırları arasında yer alan bir etki daha keşfedildi. Bu keşif, koltuk altı kararmasını önleme konusunda oldukça şaşırtıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

Limonun antioksidan özellikleri ve doğal asit içeriği, cilt üzerinde birçok olumlu etki yaratır. Koltuk altı gibi hassas bölgelerde kullanıldığında ise bu etkiler daha belirgin hale gelir. Limonun içerisinde bulunan sitrik asit, cildin pH dengesini düzenler ve melanin üretimini kontrol altında tutar. Bu sayede koltuk altı kararmasının önlenmesine yardımcı olur.

Sağlık Haberciniz sitesinde yer alan bir içerikte; Koltuk altı kararmasına karşı limonun etkisinden bahsedildi.

Koltuk altında oluşan kararmalar bazen can sıkıcı olabiliyor. Gereksiz kimyasallar kullanmak yerine mutfağınızda bulunan malzemelerden faydalanabilirsiniz.

Limon gerçekten işinize yarayacak bir yöntem. Koltuk altındaki kararmaları yok eden limon kısa sürede kararmaları yok edecektir. Yapmanız gereken tek şey Limonu Banyo Öncesi koltuk altlarınıza sürmek

Bu yöntem ayrıca koltuk altı kokusunu da önlemeye iyi gelmektedir.

Bir başka yöntem ise limon ve yoğurdu karıştırıp koltuk altınıza sürmek bu uygulamayı 10 dakika bekletip ardından duş almanız durumunda koltuk altınızdaki kararmaların yok olduğunu göreceksiniz..

599.jpg

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Koltuk altı bölgesi vücudumuzun en hassas bölgelerinden biridir. Bu yüzden cilt hasarı daha kolay meydana gelir. Koltuk altı kararması da bu cilt hasarlarından biridir. Farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan koltuk kararmasının nedenlerinden biri temizlik için kullanılan ürünlerdir. Gün içinde temiz hissetmek için sıkça kullandığımız deodorantlar koltuk altı kararmasına neden olabilir. Bir diğer neden ise koltuk altının ağda ile alınması ya da tıraş edilme sürecidir. Ağda ve tıraş işlemleri koltuk altı derisinde tahriş ve hasara yol açabilir. Bu da kararmalara neden olabilir.

Kaynak: Habertürk - Sağlık Haberciniz

Kaynak:Haber Merkezi