Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi! Pişi böyle hazırlanırsa balon gibi kabarıyor

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi! Pişi böyle hazırlanırsa balon gibi kabarıyor
Lezzetine hayran kalacağınız balon pişi tarifi. Puf puf kabarıyor

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan balon pişi, hafif ve kabarık dokusuyla herkesin favorisi. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, misafirlerinizi de kendinize hayran bırakacak. İşte balon gibi kabaran pişi tarifi:

BALON PİŞİ TARİFİ

PİŞİ TARİFİ

Malzemeler:

Yarım paket yaş maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su

Aldığı kadar un

Sıvı yağ

maxresdefault-001.jpg

Nasıl yapılır?

Pişi tarifine ılık suda mayayı eriterek başlayın. Tuz ve un ekleyerek karıştırın. Hamurunuz yoğunlaşınca karıştırmayı bırakıp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yoğurma işleminden sonra en az 1 saat mayalanması için hamuru dinlendirin. Elinizi yağlayıp mayalanmış hamurdan parçalar kopararak ortasına delik açarak şekil verin ve kızgın yağda kızartın. Pişen pişileri havlu peçete serdiğiniz tabağa alın. Böylece yağını biraz daha sızdırmış olursunuz. Sıcak olarak servisedebilirsiniz. Afiyet olsun...

Afiyet olsun! Artık mis gibi kokan balon gibi kabaran pişileriniz hazır. Üzerine peynir, bal, reçel veya çikolata sürerek servis edebilirsiniz. Her lokması biraz daha mutluluk katan bu lezzetli tarif, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz harika bir seçenek. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun!

kaynak: haberturk.com

Kaynak:Haber Merkezi