Roberto Duran kimdir? Roberto Duran nereli ve kaç yaşında?

Roberto Duran kimdir? Roberto Duran nereli ve kaç yaşında?
Panama'nın gururu ve boks tarihinin en büyük isimlerinden olan Roberto Duran dört ağırlık sınıfında dünya şampiyonluğu yaşadı. Peki boks severlerin unutamayacağı bir efsane olan Duran kimdir, başarıları nelerdir? İşte detaylar...

1968'den 2001'e kadar aktif Panama eski profesyonel bir boksör olan Roberto Durán Samaniego Dört ağırlık sınıfında dünya şampiyonluğu yaptı. Hafif, valter siklet, hafif orta ağırlık ve orta siklet, ayrıca tartışmasız ve çizgisel hafif siklet şampiyonu ve çizgisel ağır siklet şampiyonu olarak hüküm sürdü.

Aynı zamanda, elli yaşından da ötesinde mesleğinde aktif kalmış ikinci boksör olan Duran, çok yönlü, teknik kavgacı ve basınç savaşçısı olarak da bilinir. Ayrıca Duran'ın zorlu delme gücü ve mükemmel savunması ona "Manos de Piedra" ("Taş Eller") takma adını kazandırdı.

2002 yılında Durán, The Ring dergisinin son 80 yılın en büyük beşinci dövüşçüsü olarak seçildi, tarihçi Bert Sugar ise kendisini tüm zamanların en büyük sekizinci dövüşçüsü olarak değerlendirdi. Associated Press onu, 20. yüzyılın en iyi hafif sikleti olarak seçti. Birçok kişi onu tüm zamanların en büyük hafifliği olarak kabul etti.

Durán nihayet Ocak 2002'de, Ekim 2001'de yaptığı bir araba kazasının ardından, 50 yaşında emekli oldu. 119 dövüş, 103 galibiyet ve 70 nakavtı olan Duran 1982'de Wilfred Benítez ile olan mücadelesine kadar efsanevi boks antrenörü Ray Arcel tarafından eğitildi.