Taze limonların aylarca küflenmesini önleyen yöntem! Birçok ev hanımı bilmiyor

Taze limonların aylarca küflenmesini önleyen yöntem! Birçok ev hanımı bilmiyor
Taze limonlar küflenmeden nasıl saklanır?

Bu yöntem oldukça basit olmasına rağmen birçok ev hanımının bilmediği bir bilgidir. Dolayısıyla, taze limonları uzun süre taze tutmak isteyen herkesin bu pratik yöntemi denemesini öneririz

Taze limonların aylarca küflenmesini önleyen bu etkili yöntemi deneyerek, mutfakta daha az israf etmiş olacak ve her zaman taze limon kullanabilme imkanına sahip olacaksınız

Taze limonlar mutfakta sıkça kullanılan ve sağlıklı bir besin kaynağı olan meyvelerdir. Ancak, taze limonları saklamak ve uzun süre taze tutmak bazen zor olabilir. Özellikle nemli ortamlarda limonların kısa sürede küflenmesi oldukça yaygın bir sorundur. Ancak, bu sorunu çözmek için basit ve etkili bir yöntem bulunmaktadır.

İMON NASIL SAKLANIR?

İlk olarak limonları güzelce yıkayın. Ardından kurutun. Kilitli bir poşetin içine limonları koyarak dondurucuya atın. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp ikiye bölün ve suyunu sıkın. Buz küplerinin içerisine limon sularını dağıtıp yeniden dondurucuya kaldırın. Dondurucuda donduktan sonra buz küplerini çıkarıp bir kilitli poşete yerleştirip yeniden buzluğa koyun. Bu yöntemle birlikte 1 yıla yakın bir süre limonu saklayabilirsiniz.

DİLİMLER HALİNDE LİMON NASIL SAKLANIR?

Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz. Ancak limonun suyuna ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntem çok önerilmez.

LİMON KABUĞU NASIL SAKLANIR?
Limon kabuğu saklamak da mümkün. İlk olarak bir kavanozun içine tuz doldurun. Daha sonra bir limonu X şeklinde kesip kabuklarını soyun. Limonu ikiye ayırıp ortasına bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Diğer yarısını da tuzla doldurun. Suyunu sıktığınız limonu kavanoza yerleştirip 2-3 gün bekletin. Limonları kullanacağınızda yıkayıp posalarını çıkartın. Kabuklarını doğrayıp buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Kaynak: haberciniz

Kaynak:Haber Merkezi