Uzmanlar bilmeyen herkesi uyarıyor... Islak mendil bakın nelere yol açıyor

Uzmanlar bilmeyen herkesi uyarıyor... Islak mendil bakın nelere yol açıyor
Uzmanlar, ıslak mendillerin kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor

Çoğu kişi tarafından pratik ve hijyenik bir temizlik aracı olarak görülen ıslak mendiller, aslında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle içerdikleri kimyasallar nedeniyle cilt tahrişine, alerjik reaksiyonlara ve enfeksiyonlara sebep olabilmektedir.

Pratikliği sebebiyle sıkça tercih edilen ıslak mendillerin, insan sağlığını tehdit ettiği bildirildi. Dermatoloji Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Prof. Dr. Nilgün Solak, temizlik havlularının çeşitli kimyasallar içerdiğini belirterek, direkt elle temasından dolayı fazla kullanımda deride ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini söyledi.

thumbs-b-c-50f6ba744763aa203dafe3cc3670614f.jpg

Solak “Söz konusu kimyasallar elin koruyucu tabakasını yok ediyor. ‘Kontakt dermatit’ dediğimiz, deride kuruluk, soyulma, çatlama oluşabiliyor, el egzamaları meydana gelebiliyor.” dedi.

ÖKSÜRÜK, HIRILTI, NEFES DARLIĞI...

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Selda Kaya ise “Kimyasal içerikli tek kullanımlık temizlik mendilleri, çeşitli parfüm ve kokular içeriyor. Bunlar sürekli kullanımda, kişide öksürük, hırıltı, nefes darlığı yapabilir. Kişide alerjik bir durum ortaya çıkarabilir, astım gözlenebilir. Bu sebeple, çok fazla önermiyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi