Zonguldaklı ev hanımları böreği böyle hazırlıyor ve börek çok daha hızlı pişiyor

Zonguldaklı ev hanımları böreği böyle hazırlıyor ve börek çok daha hızlı pişiyor
Zonguldaklı ev hanımları, geleneksel lezzetleri modern yöntemlerle harmanlayarak mutfaklarına yeni bir soluk getiriyor.

Zonguldaklı ev hanımları, geleneksel yöntemlerle hazırlanan börek tariflerini modern bir dokunuşla yeniden şekillendiriyor. Geleneksel yöntemlerin yanı sıra pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan börek tarifleri, ev hanımlarının mutfakta vakitlerini daha verimli kullanmalarını sağlıyor.

Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, artık sizin de sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Hazırladığınız pratik muska börekleri, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Muska börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle pratik tarifleri ile dikkat çeken bu lezzet, çay saatlerinin ve özel davetlerin kurtarıcısı olmaya adaydır. Zonguldaklı deneyimli ev hanımlarının paylaştığı 5 dakikada hazırlanan muska böreği tarifi ile artık bu lezzeti kolayca evinizde deneyebilirsiniz.

MUSKA BÖREĞİNİN TARİFİ NASILDIR?

Malzeme Listesi

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 diş sarımsak
4 adet yufka
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
göz kararı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
göz kararı çörek otu, susam (üzeri için)

Hazırlanışı

Adım 1

Soğanın kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Bir tencerede soğanı bir miktar zeytinyağı ile kavurun.

Adım 2

Haşlanmış mercimek, salça, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın. Kalan zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın.

Adım 3

Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine su ve zeytinyağı karışımından gezdirin. İkinci yufkayı üzerine yayın. Üç parmak kalınlığında uzun şeritler kesin.

images.jpg

Adım 4

Şeritlerin bir ucuna mercimekli harçtan aktarıp, şeritleri üçgen şeklinde katlayarak muska börek haline getirin.

Adım 5

Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Adım 6

Üzerlerine çörek otu ve susam serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: mynet.com, youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi