Anne Sütlacının Sırrı Meğer Bundaymış! Anneler Sırrını Açıkladı!

Anne Sütlacının Sırrı Meğer Bundaymış! Anneler Sırrını Açıkladı!
Çocuklara sütü sevdiren lezzet sütlaç Türk mutfağının vazgeçilmez biri oluyor. Her evde yapılan ve anneden anneye bile değişen bu eşsiz lezzeti sevmeyen yoktur. Kıvamı ve tadını tutturması biraz zor olsa da püf noktalarına dikkat edildiği takdirde anne...

Çocuklara sütü sevdiren lezzet sütlaç Türk mutfağının vazgeçilmez biri oluyor. Her evde yapılan ve anneden anneye bile değişen bu eşsiz lezzeti sevmeyen yoktur. Kıvamı ve tadını tutturması biraz zor olsa da püf noktalarına dikkat edildiği takdirde anne sütlacı tadında sütlaç yemek mümkün. ? İşte anne sütlacı tarifi...

Sütlaç yaparken en önemli püf nokta pirinçlerin kararında haşlanmasıdır. Çok pişmiş ya da diri kalan pirinç sütlacın tadını olumsuz etkileyebiliyor. İşte evde kolay anne sütlacı…

ANNE SÜTLACI MALZEMELERİ:

1 litre süt

2 çay bardağı pirinç

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker

Tarçın (Üzeri için)

HAZIRLANIŞI:

İlk önce tarifimize pirinçleri yıkayarak başlayalım. Yıkama işlemi bitince 1 su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler pilav kıvamına gelmeyecek sadece yumuşayacak. Ardından sütü derin bir tencereye alın pirinçleri özleştirin. Ardından şeker ile kaynatın. Kaynayan sütün altını kısın vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Dışarıda kase içinde soğuk su ile eritilen nişasta tarife eklenir. Devamında bir tık daha kaynatılır. Sütlacınız hafif yoğun bir kıvam alacak ama asıl kıvamını kasede soğurken alacak. Pişen sütlacı kaselere pay edin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Dolapta bekledikten sonra tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...