Etli Güveç yaparken daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! 1 kaşık eklemek yetiyor
Güveç, Türk mutfağının sevilen et yemeklerinden biridir ve özellikle restoranlarda sıkça tercih edilen bir lezzettir. Bu nedenle, güveç yemeği hazırlanırken bazı önemli püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. ulusalpost.com'da yer alan bir içerikte; Etli güveç yaparken dikkat edilmesi gerekenler paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler
ZEYTİNYAĞI GEZDİRİN
Usta aşçıların etin çok daha lezzetli pişmesini sağlamak için bir yöntemi var. Malzemeleri tencereye ekledikten sonra 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tüm malzemelerin üzerine ekleyin. Zeytinyağı etinizin daha iyi pişmesini sağlayacak aynı zamanda da güveç yemeğinize çok daha fazla lezzet katacaktır. Genelde güveç yemeği tereyağı ile yapılır. Ancak malzemelerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar eklenen zeytinyağı güveç yemeğinizin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Habertürk tarafından paylaşılan özel bir içerikte güveç yemeğinin malzemeleri ve tarifi paylaşıldı. İşte usta aşçıların lezzet sırlarıyla güveç tarifi ve malzemeleri
Güveç Tarifi Malzemeleri:
1 kg kuzu kaburga
2 soğan
2 patates
2 adet patlıcan
1 su bardağı bezelye
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
2 defneyaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz ve su
Güveç Tarifi Hazırlanışı:
Kuzu kaburgaları büyük bir güveç kabı içerisinde kavrulmaya alınır.
Suyunu çekene kadar beklenir ve soğan, sarımsak doğranıp konur ve karıştırılır.
Sonra tüm malzemeler ilave edilerek biraz daha kavrulur.
En son defneyaprağı, karabiber ve tereyağı konarak üzerine sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
Sonra üzerine alüminyum kaplayarak 180 derece fırında 1,5 saat pişirilir.
Afiyet olsun!
Güveç yemeğinin yanına ne iyi gider?
Güveç yemeğinizi pirinç pilavı, çoban salata, cacık yada ayranla servis edebilirsiniz. Güveç en iyi pideyle yenilmektedir. Bu yüzden normal ekmek yerine pideyle servis ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.