Farklı turşu tarifi isteyenler bu haber size! Herkes nasıl yaptığınızı soracak

1. PATLICAN TURŞUSU
Malzemeler:
- 2 kilo küçük seçilmiş patlıcan
- 1 lahana
- 1 havuç
- 3 etli kırmızı biber
- 10-15 dal kereviz
- 1 demet maydanoz
- 1 bardak sirke
- 1 tüm sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- 3-4 defne yaprağı
Tarifi:
Patlıcanlar yıkanarak uzunlamasına 4 parçaya bölünür. Kaynayan tuzlu suda haşlanır. Sonra acı suyu çıksın diye üstlerine ağırlık koyulup bekletilir. Diğer malzemeler ince kıyılır. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin.
Ardından turşunun suyunu hazırlayın. Suyu kaynatın ve soğutun. Su soğuyunca sirkeyi de ekleyip üzerine dökün. Turşuyu sıkıca kapatıp bir ay bekletin.

2. AVOKADO TURŞUSU
Malzemeler:
- Yarım bardak şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 adet avokado
- 1 bardak su
Tarifi:
Sirke, su, tuz ve şeker kaynatılır. Kıyılmış maydanoz, soyulmuş ve doğranmış avokado ve sarımsak kavanoza koyulur. Üzerine karışım dökülerek bir gece dolapta bekletilir.

3. KİRAZ TURŞUSU
Malzemeler:
- 3 kilo kiraz
- 2 su bardağı kaya tuzu
- Su
Tarifi:
Kirazlar yıkanıp kavanoza sırayla bir kat kiraz bir kat tuz olacak şekilde koyulur. Ardından kaynatılıp ılıyan su eklenir. Ağzı sıkıca kapatılan kavanoz 15 gün karanlıkta bekletilir.

4. SEMİZOTU TURŞUSU
Malzemeler:
- 1 kilo semizotu
- 1 tüm sarımsak
- İsteğe göre süs biberi
- 2 bardak sirke
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 2 kaşık şeker
- Su
Tarifi:
Temizlenen semizotları sarımsak ve biberle birlikte kavanozlara doldurulur. Su, tuz, şeker ve sirke karıştırılarak eklenir. Turşu 3 gün bekletilir.

5. ŞEFTALİ TURŞUSU
Malzemeler:
- 1 kaşık sıvıyağ
- 1 buçuk çay kaşığı zencefil
- 6 şeftali
- Pul biber
- Köri tozu
- 3 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı sirke
- Tuz
Tarifi:
Tavada ısıtılan yağa zencefil eklenir ve pişirilir. İçine şeftaliler atılır. Bu karışıma pul biber, köri ve tuz eklenir. 15 dakika kaynatılır. Şeker ve sirke eklenir. 15 dakika daha kaynatılır. Daha sonra kavanozlara katılan karışım bir hafta buzdolabında saklanır.

6. YUMURTA TURŞUSU
Malzemeler:
- 8 adet yumurta
- 1 su bardağı pancar suyu
- Sirke
- 1 adet iri soğan
- 2 diş sarımsak
- Kaya tuzu
Tarifi:
Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soyun. Soğanları küp küp doğrayıp sirke, su, tuz ve sarımsakları kaynatın. Yumurtaları kavanoza dizip, hazırlanan sosu ve pancar suyunu ekleyin. Bir hafta serin ve karanlık bir ortamda saklayın.
Kaynak: Hürriyet