Hamur harcına ekleyince poğaçanın kabarmasını sağlıyor! Aşçılar hep deniyormuş

Poğaça yaparken bilmeniz gerekenler. Puf puf kabarmasını sağlayan tüyo! Aşçılar poğaça yaparken bu tekniği uyguluyormuş

Puf puf kabaran poğaça yapmak sanıldığı kadar zor değil. Hamurun içine eklenen bir tutam karbonat sayesinde poğaçanız puf puf kabaracak ve asla bayatlamayacak.

Karbonatlı poğaçanın tarifi

Malzemeler:

- 125 gr margarin veya tereyağı (yumuşamış)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
- İç malzemesi (peynir, maydanoz, zeytin, patates vb.)

Yapılışı:

1. Margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtalar bir kapta karıştırılır. Karbonat ve tuz eklenip karıştırılır.
2. Yavaş yavaş un eklenerek hamur toparlanır ve yumuşak bir hamur elde edilir.
3. Hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanıp avuç içinde bastırılır.
4. İç malzeme konulup kapatılır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir. Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yoktur.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam, çörek otu veya haşhaş serpilir.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
7. Çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.

Afiyet Olsun!

Bu tarif oldukça kolay ve lezzetli bir atıştırmalık. İsterseniz iç malzemesini kendinize göre değiştirerek farklı tatlar yaratabilirsiniz. Denemek için harika bir tarif!