İrmik helvasını yanlış pişirmişiz. Kıvamının iyi olması için bilmeniz gerekiyor
İrmik helvası, Türk mutfağında sıkça tüketilen bir tatlıdır. İrmik, tereyağı, şeker ve su gibi malzemelerle hazırlanan bu helva, genellikle özel günlerde veya misafir ağırlamalarda ikram edilir. İrmik helvası, kahverengi bir renge sahip olup, üzerine dövülmüş fındık veya ceviz gibi malzemeler serpilerek servis edilir. Lezzetli ve hafif bir tatlı olan irmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.
KIVAMI ŞAŞMAYAN İRMİK HELVASI TARİFİ
Yenişafak'ta yer alan içerikte; Tam ölçülü irmik helvasının tarifi paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o tarif
MALZEMELER
> 3 yemek kaşığı tereyağı
> 1,5 su bardağı süt
> 1,5 su bardağı irmik
> ½ su bardağı çam fıstığı
> 1,5 su bardağı su
> 1,5 su bardağı toz şeker
Servis için;
> 2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)
İRMİK HELVASI YAPILIŞI
Tatlının şerbeti için;
> 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik için;
> 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
> Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
> Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
> Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
> İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
> Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
> Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
> Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun!