Kıyır kıyır pastane usulü dereotlu poğaça tarifi! Komşularınız kıskanacak
Dereotlu poğaça tarifi arayan birçok kişi olduğunu biliyoruz! Sizler için pastane usulü dereotlu poğaça tarifini detaylarıyla paylaşacağız. Dereotlu poğaça yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
Dereotlu poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
4 su bardağı un kontrollü
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı sarısı üzerine
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
100 gram beyaz peyniri
Bir kabartma tozu
Bir çay kaşığı tuz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Dereotlu poğaça tarifini yapılışı:
Dereotunu yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp bir kâseye alın.
Yoğuracağımız kabın içine yumurta akı, yoğurt, peynir, dereotu, kabartma tozu ve tuzu katalım.
Üzerine azar azar un ilave ederek, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan arzu ettiğimiz büyüklükte parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize, aralıklı olarak dizelim.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp (arzu edilirse çörek otu veya Susam) fırına vermeye hazır hale getiririz.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda, 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Kaynak: Habertürk
Derleme: haber Merkezi
Kaynak:Konya'nın Sesi