Köfteye, ete lezzet katıyor. Canan Karatay'ın da gözdesi olan besin! 1 kaşık yetiyor
Kuyruk yağı en faydalı yağlardan biri olarak bilinir. Köfte pişirirken mutlaka köfte harcına 1 kaşık eklemelisiniz. Bu sayede köftenin lezzeti katlanıyor. Kuyruk yağını aynı zamanda kavurma yaparken de kullanın. Bu sayede et lokum gibi pişiyor.
CANAN KARATAY'DA ÖNERMİŞTİ
sabah.com.tr'deki habere göre; Profesör Doktor Canan Karatay'ın da önerdiği gibi kuyruk yağı tüketmek, eşsiz etkiler ortaya çıkararak ömrünüzün uzun ve sağlıklı olmasını sağlar. Kuyruk yağı, tadı ve ağır kokusundan kaynaklı olarak pek tercih edilmeyen ancak mucizevi etkilere sahip bir yağ çeşididir. Yapılan araştırmalar, gençlik çağlarında yeterli miktarda kuyruk yağı tüketen kişilerde yaşlılık döneminde eklem rahatsızlıklarının daha az oranda rastlandığını gösterdi. Kuyruk yağını eritip dizlere sürmek ise ortada ağrıdan eser bırakmayarak bölgedeki kas ağrılarını ve kasılmaları yok eder.
Hayvan omurgasının son kısımlarında yer alan katı haldeki hayvansal yağa kuyruk yağı ya da iç yağ denilir. Donmuş halde olduğu için don yağı olarak da bilinir. İçerisinde demir, potasyum, kalsiyum ve omega yağ asitleri barındırır. Kuyruk yağı gibi sağlıklı yağları tüketmek, vücut fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar. Dizlerdeki ağrıların geçmesi için kuyruk yağı oldukça etkilidir. Dizinize kuyruk yağı koymak, ağrıyan bölgedeki kasılmaları azaltır ve kas ağrılarının yok olmasını sağlar.