Konyalı Ayşe teyzeden nohut tüyosu; Lokum gibi olması için tencereye ekliyor

Konyalı Ayşe teyzeden nohut tüyosu; Lokum gibi olması için tencereye ekliyor
Nohut yemeği yaparken kullandığı yöntemi açıklayan Konyalı ev hanımı Ayşe Nuriye Pekmez yaptığı paylaşımla ev hanımlarını bilgilendirdi.

Konyalı ev hanımı Ayşe Nuriye Pekmez, nohut yemeği yaparken tencereye kimyon eklediğini belirtti. Ayrıca karbonat eklediğini de belirten Konyalı ev hanımı Ayşe Nuriye Pekmez bu sayede nohut yemeğinin asla gaz yapmadığını söyledi.

İşte nohut yemeği yaparken bilmeniz gereken o tarif

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ

Nohut yemeği malzemeleri;

300 gram kuşbaşı dana eti

2 su bardağı nohut

1 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı pulbiber, karabiber ve tuz

Nohut yemeği nasıl yapılır?

Nohutu bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün kuşbaşı eti 1 bardak su ile yaklaşık yarım saat haşlayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Yağı düdüklü tencereye alın üzerine soğanları koyun ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine sulandırdığınız salçayı koyun pişirin. Ardından et ve nohutu ekleyin. Tuz ve baharatları da attıktan sonra karıştırın. Üzerini geçecek şekilde su koyun. Kaynayınca düdüklü tencerenizin kapağını kilitleyip en az 30 dakika kadar pişirin. Düdüklünün kapağını açıp piştiğine emin olduktan sonra tekrar kapatıp dinlenmeye bırakın. Nohut yemeği dinlenirken tüm malzeme ile karışır ve dahayoğun tat ortaya çıkar. Afiyet olsun...