Kuru fasulyeyi pişirirken gaz yapmasını önleyen tüyo! Bir tutam tencereye serpiştirin

Kuru fasulyeyi pişirirken gaz yapmasını önleyen tüyo! Bir tutam tencereye serpiştirin
Kuru fasulye pişirirken gaz yapmasın istiyorsanız işte aşçıların uzun zamandır uyguladığı yöntem

Kuru fasulye, Türk mutfağında oldukça sık tüketilen bir yemektir. Genellikle kuru fasulye pilavı veya kuru fasulye yemeği şeklinde hazırlanır. Kuru fasulye, yüksek protein ve lif içeriğiyle besleyici bir gıdadır ve aynı zamanda vegan ve vejetaryen diyetleri için de uygun bir seçenektir.

Kuru fasulye yemeği yaparken gaz yapmasını önleyecek bir tüyo bulunuyor.

Tencereye bir tutam karbonat serpiştirmek kuru fasulyenin gaz yapmasını önleyecektir.

KURU FASULYE TARİFİ NASILDIR?

Malzemeler

  • Zeytinyağı
  • 2 su bardağı fasulye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

TARİFİ

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.

Tencereye zeytinyağını dökün ve içine soğanları alarak kavurun.

Bu esnada biberleri ince ince kıyıp soğanların üzerine ilave edin.

Üzerine salça ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte karıştırın.

Daha sonra üzerine fasulyeyi ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika karıştırın.

Üzerine su ilave edip kapağını kapatın ve 40 dakika pişmeye bırakın.

Kuru fasulyeler tamamen piştikten sonra ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: lezzet.com.tr