Şeflerin nohut yemeği tarifi ortaya çıktı. Herkes nasıl yaptığınızı soracak!
Türk mutfağının temel ürünlerinden birisi olan nohut, yüzyıllardır sofralarımızın en sevilen lezzetlerinden birisi olmaya devam ediyor.
Besleyiciliği, çok farklı alanlarda kullanımı, lezzeti ve doyuruculuğu ile nohut mutfağımızda önemli bir yerdedir.
Nohut ile mutfakta en çok yaptığımız nohut yemeği ise belli püf noktaları ile lezzetini ikiye katlayabiliyor.
Miliyet’in haberine göre, Nohut yemeği pişerken salça ile birlikte ekleyeceğiniz kuyruk yağı, daha lezzetli oluyor ve yemeğe aroma veriyor.
Kuyruk yağının salça ile birlikte eklenmesi ise en büyük püf noktası. Böylece herkes yemeğin nasıl yapıldığını merak ediyor.
Ayrıca nohutu en az 8 saat suda ıslatmak daha kolay pişmesine ve yumuşak olmasına sebep olur.
Nohutlara atılan tuz da pişme süresini uzattığı için dikkatli olmak da yarar vardır. Öte yandan nohutun üzerinde oluşan köpüğün alınması gerekir.
Son olarak nohut yemeğini kısık ateşte pişirmek çok önemlidir. Yavaş pişen yemek her zaman lezzetli olur.
NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler:
- 100 gramdan az kuyruk yağı
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 kaşık karışık salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Toprak tencereyi ocağa koyup içine bir miktar kuyruk yağı ekleyip eriyene kadar pişiriyoruz. Kuşbaşı doğranmış kuru soğanları erittiğimiz kuyruk yağının içine atıp pişiriyoruz. Ardından iki kaşık ev salçası ekleyip kokusu çıkana kadar pişiriyoruz. En son nohutunu, suyunu, kimyon, karabiber, tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Kaynak: Milliyet - Nefis Yemek Tarifleri
Kaynak:Haber Merkezi