- Haberler
- Konya Haber
- ASELSAN tarafından üretilen ve F-16'lardan atılan 'O' mühimmat Konya'da test edildi
ASELSAN tarafından üretilen ve F-16'lardan atılan 'O' mühimmat Konya'da test edildi
ASELSAN tarafından üretilen ve F-16'dan atılan TOLUN mühimmatı yoğun GPS karıştırmasına rağmen Konya'da yapılan testlerde hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.Türkiye savunma sanayi alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
ASELSAN tarafından üretilen ve F-16'dan atılan TOLUN mühimmatı yoğun GPS karıştırmasına rağmen Konya'da yapılan testlerde hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.
Türkiye savunma sanayi alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye'nin gurur firmalarından ASELSAN'ın ürettiği TOLUN mühimmatı sahada bir kez daha kendini kanıtladı.
Konya Karapınar'da gerçekleştirilen testte, F-16'dan atılan TOLUN mühimmatı yoğun GPS karıştırmasına rağmen hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.
Test sonrası ASELSAN'dan yapılan açıklamada, "GNSS karıştırma şemsiyesiyle korunan düşman unsurlarını vurabilme yeteneğini de başarıyla test ettik. Hava Kuvvetlerimizin önemli bir güç çarpanı olan TOLUN bir kez daha kendini sahada kanıtladı" denildi.
Oyun değiştirici sistemlerde bugün...✍️⬇️
.
Konya Karapınar'da yoğun GPS karıştırmasına rağmen❗ F-16'dan atılan ASELSAN
#TOLUN
Mühimmatı, hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.
.
✅Bu sayede GNSS karıştırma şemsiyesiyle korunan düşman unsurlarını vurabilme yeteneğini de başarıyla…
pic.twitter.com/tE9q8pHFiJ
— ASELSAN (@aselsan)
June 15, 2024
Bakmadan Geçme