Doğadan Gelen Mucize İksir: Nioli

Doğadan Gelen Mucize İksir: Nioli
 İnternet Editörü
Nioli yağı, son yıllarda popülerliği artan ve birçok faydası bulunan bir esansiyel yağ. Tropikal bir ağacın yapraklarından ve dallarından damıtma yoluyla elde edilen bu yağ, hoş kokusu ve geniş kullanım yelpazesi ile dikkat çekiyor.

Alternatif Tıp günümüzde vatandaşların en çok başvurduğu sektör haline geldi. Özellikle son yıllarda herkesin hayatına giren bitkisel yağlar, insanların imdadına yetişerek şifa oluyor. Bu yağlardan bir tanesi de hiç şüphesiz Nioli Yağı… Kadınlar tarafından çokça tercih edilen ve doktorlar tarafından da reçetelere eklenen Nioli Yağı’nın birçok faydası olduğunu söyleyen Osmanlı Şifacısı Bayi Sorumlusu Nejla Malas, “Nioli büyük ve yaprak dökmeyen ağaçlar arasında yer alır. Bu ağaç türü Avustralya'ya özgüdür. Aynı zamanda komşu birkaç ülkesinde de yetişir. Bu ağaçtan elde edilen nioli yağı birçok farklı faydası ile öne çıkıyor” diye konuştu.

ANTİSEPTİK ÖZELLİĞİ VAR

Nioli yağının antiseptik özelliği olduğunu ve bu sayede birçok alana hitap ettiğini belirten Malas, “Daha çok kozmetik ürünlerde, sivilce ve akne tedavisinde, Mesane enfeksiyonunda, üst solunum yolu enfeksiyonları, sinüzit, bronşit tedavisinde, antiviral hastalıklarda kullanılır. Kan ve lenf dolaşımına faydalıdır. Balgam söktürücü özelliği vardır. Vücudun belli bölgelerinde bakterilerin üremesini engeller. Sabun yapımında kullanılır. Baş ağrısına birebir bir yağ olmakla birlikte eklem ağrılarını da hafifletiyor” diye konuştu.

KADINLAR TERCİH EDİYOR

Nioli yağını sıklıkla kadınların tercih ettiğini ifade eden Malas, “Çünkü genelde kadınsal hastalıklarda kullanılıyor. Kadın hastalıkları uzmanları tarafından da genelde reçete edilen bir ürün. Genelde kadınların hergün temiz iç çamaşırlarına damlattıkları zaman antimikrobiyal etkisi ile idrar yolu enfeksiyonlarını rahatlattığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Yine cilt bakımında kullanmak isteyenler sabah akşam temiz ciltlerine uygulayabilirler. O yüzden cidden çok fazla talep var. Hem doktorlarımız tavsiye ettiği için hem de hanımlar bunun şifasını bildikleri için sürekli nioli yağı için geliyorlar. Fakat tabi ki alerjin reaksiyonlara karşı biz kullanılmadan önce bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

NİOLİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Nioli yağı, doğrudan cilde uygulanabilir veya taşıyıcı yağlarla seyreltilerek kullanılabilir. Masaj yağı, losyon veya krem olarak kullanılabilir. Ayrıca, difüzörde kullanılarak solunum yollarına faydası sağlanabilir.

Nioli yağı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Nioli yağı, hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.
  • Ciltte tahrişe neden olabileceğinden, kullanmadan önce küçük bir alanda test edilmelidir.
  • Gözlerle temasından kaçınılmalıdır.
  • Sadece harici kullanım içindir.

Nioli yağı, doğanın sunduğu mucizevi bir iksirdir. Cilt bakımı, solunum sistemi, ağrı kesici, sindirim sistemi ve ruh hali gibi birçok alanda fayda sağlayan nioli yağı, genel sağlığınızı ve yaşam kalitenizi artırmaya yardımcı olabilir.

Kaynak:Konya'nın Sesi