Dört gözle beklenen pazar için son gün! Hepsi el emeği göz nuru...

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), girişimci annelere destek olmak amacıyla hazırladığı özel etkinlik ziyaretçiler ile dolup taşıyor. Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen 4. Geleneksel KOMEK Pazarı bu sene de yoğun ilgi gördü. 8 Mayıs Perşembe günü başlayan etkinlik 9 Mayıs Cuma günü ve 10 Mayıs Cumartesi günü de devam edecek. Meram ilçesindeki Melikşah Pazarı'nda kurulan KOMEK Pazarı'nda, kadın girişimciler emeklerini sergileme ve satış yapma imkânı buldu.
"KOMEK ile Girişimci Annelerimizin Emeklerine Destek Oluyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Melikşah Mahallesi’nde Melikşah Çarşamba Pazarı’nda KOMEK öğrencilerini ve misafirlerini ağırlıyor.
Onlarca KOMEK kursiyeri el emeği göz nuru ürünlerinin KOMEK Pazarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu için memnuniyetlerini paylaştı.
“KENDİMİ GELİŞTİRME İMKÂNI BULDUM”
3 dönemdir gittiği kurs sayesinde kendini geliştirdiğini söyleyen Büşra Çetiner, “Mümine ASEM’de 3 dönemdir ahşap boyama kursuna gidiyorum. Orada öğrendiğim boyama uygulamalarını daha çok geliştirdim. Şu an burada KOMEK Pazarı’nda yapmış olduğum ürünleri sergilemek çok güzel hissettiyor. Şu an taş tozuyla üretilmiş küçük dekoratif saksı süsleri, tütsülükler ve mumdan yapılan ürünler bulunuyor. Bu kurs gelir kapım oldu. Burada yaptığım ürünleri sosyal medya hesabım üzerinden satışa sunuyorum. Bu imkânı bize sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Tüm annelerimizin de anneler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
ANNELER GÜNÜ SAYESİNDE BİRLİK OLUNDU
Pazar sayesinde kadınların birlik duygusuyla hareket etmesinden memnun olduğunu belirten Merve Kantar, “Ertuğrul Gazi KOMEK’te kumaş çanta kursuna gidiyorum. Geçen senelerde de yine KOMEK’te giyim kursuna gittiğim için kendimi geliştirdim.
Kordon ipleri ile tasarlayarak evde kendim makine de dikerek çanta, sepet ve yelek yapıyorum. Bu pazarın gerçekten bize getirisi çok fazla oldu. Müşteriler, satışlar bir yana burada bu kadın birlikte olduk, kadınların gücünü sonuna kadar hissettik. Bu tarz etkinliklerin çoğalmasını istiyorum” dedi.
AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLANIYOR
Yaptığı ürünler ile aile bütçesine katkı sağladığını ifade eden Naile Orhan, “4 senedir Harmancık KOMEK öğrencisiyim ve orada takı kursuna gidiyorum. Yıllardır bu kursa gittiğim için iyice kendimi geliştirdim. Yaptığım ürünleri satarak aileme katkıda bulunuyorum. Bu kurs sayesinde ekonomik özgürlüğüm oldu. Genel olarak doğal taş kullanarak kolye, bileklik, küpe ve diğer aksesuarları yapıp kazanç sağlıyorum.
Ben geçen sene de KOMEK Pazarı’na katılmıştım. Artık burada bir aile olduk desem yeridir. Geçen sene satış yapıp tanıştığım kişilerle bu sene tekrar denk geliyorum. İnşallah bu tarz etkinliklerin sayısı artık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize bu imkânı verdiği için teşekkür ederim” dedi.
STANT ÜCRETİ ÖDENMEDEN SATIŞ YAPILIYOR
Bu tarz etkinliklerin çoğalmasını istediğini söyleyen Melisa Ceren Dönmez, “2 dönemdir Aymanas KOMEK’te epoksi kursuna gidiyorum. Burada şu an epoksi anahtarlık, tepsi, bardakaltlığı, saat ve sunumluklar yapıp satıyoruz. Bu sene ilk defa KOMEK pazarı’na katılıyorum. Biz herhangi bir ücret ödemeden burada satış yaptığımız için baya mutluyuz.
Böylelikle yaptığımız ürünler elimizde kalmıyor. Epoksi biraz pahalı bir ürün olduğu için yaptığımız ürünlerin fiyatı da pahalı oluyor ama Konyalıların ilgisi oldukça fazla oluyor. Bu tarz etkinliklerin daha da fazla olmasını bekliyorum” ifadelerine yer verdi.
DAHA FAZLA ETKİNLİK İSTENİYOR
Yaptığı ürünleri satışa sunduğu için çok memnun olduğunu dile getiren Meral Yılmaz, “3 dönemdir Meram Aymanas KOMEK’te ahşap boyama kursuna gidiyorum. Şu an burada bulunduğum için çok mutluyum. Kendi el emeğim olan boyadığım ahşap ürünleri burada satışa sunmak benim için çok güzel oldu. Polyester ürünler, tepsiler, dekoratif kutular, ahşap yağdanlıkları boyayıp buraya gelenlerin beğenisine sundum. Bir nevi geri dönüşüm de yapıyorum. Geçen sene de katılmıştım. Bu tür etkinliklerin daha sık ve daha merkezi bir yerde olması bizim gibi emekçiler için daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
KOMEK FAZLA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Kendini bu işte geliştirerek farklı ürünler yaptığını belirten Rümeysa Karpuzoğlu, “Meram KOMEK öğrencisiyim. Kursa bu yıl başladım ama kendimi alanımda oldukça geliştirdim. Farklı çeşitlere de yöneldiğim için hem model olarak hem de tarz olarak çok fazla ürün ürettim. Zevkle yaptığım bir iş olduğu için bu işten para kazanmak beni çok mutlu ediyor. Şu an genellikle takı ve çanta üzerine çalışıyorum. Hapishane işi dediğimiz kolye, bileklik ve boncuklardan çanta yapıyorum. Misina tek tek boncukları dizerek, sıkılaştırıp ve örerek çantalar üretiyorum. Sabah erken saatlerde olmasına rağmen KOMEK Pazarı’na ilgi o kadar fazla ki el emeği ürünlerimin bu kadar rağbet görmesi beni çok mutlu etti” dedi.