Erbakan: D-60 Hedefi Yeniden Refah'la Mümkün!

Erbakan: D-60 Hedefi Yeniden Refah'la Mümkün!
 Muhabir
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart’ta 6 belediye kazandığı Konya'da teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Yeniden Refah Partisi Konya İl Teşkilatı ve basın mensuplarının katıldığı programda konuşan Dr. Fatih Erbakan, “6 belediyeyi kazandığımız Konya’da yüzde 50’nin üzerinde oylar aldığımız ilçelerimizde halkımızla buluştuk teşekkür ziyaretlerimizi yaptık. 31 Mart seçimlerinin sonuçları özellikle Konya'da Yeniden Refah Partimiz açısından son derece önemlidir. Konya'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışında yüzde 24’e yakın oyla merkez ilçelerde, Karatay'da, Meram'da ve Selçuklu’da yüzde 25’in üzerinde oy oranları 6 tane ilçe belediye başkanlığı kazandırdı. Aynı zamanda belediye başkanlığı kazanılamasa dahi diğer ilçelerin çok önemli bir kısmın da yüzde 25’in üzerinde oy oranlarına ulaşarak Konya'da seçimlerden büyük bir zaferle çıktık. Konya'da bu sonucun elde edilmesi önemli. Konya'mız 1969’da Milli Görüş hareketinin fiilen başlatıldığı bir yer. Rahmetli Erbakan hocamızın çok sık ifade ettiği üzere beldeyi muhayyere aynı zamanda Mevlana Hazretleri'nin şehri ve hakkın adaletin üstün tutulmasının sembollerinde Selçuklu medeniyetinin baş şehri merkezi ve tabii ki 50 sene boyunca da Milli Görüş Hareketi'nin kalesi olmuş bir şehrimiz. Burada söylememiz gereken yine Erbakan Hocamızın meşhur bir sözü vardır ‘Her şey aslına rücu eder, aslına döner’ diyordu. Konya'da bu seçimlerde aslına döndüğünü, aslında rücu ettiğini Milli Görüş'e yeniden refaha döndüğünü açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle en başta tabii ki teşkilatlarımıza kıymetli il başkanımız, belediye başkan adayımız, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, bu gayretli çalışmalarından bu sonucun ortaya çıkmasına vesile olmalarından dolayı kendilerine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm Konyalı kardeşlerimize, kıymetli Konyalılara da bu teveccühlerinden dolayı desteklerinden dolayı en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bir dahaki seçimde çok daha büyük başarıları, daha büyük zaferleri Konya'mızda elde edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

YENİDEN REFAH PARTİSİ SEÇİMİN YILDIZI!

Konya'nın yanında Türkiye genelinde de 63 belediye ve 3 milyon oy aldıklarını ifade eden Erbakan, “Belediye meclisi Türkiye geneli oy oranı olarak yüzde 7 oy oranına ulaşan Yeniden Refah Partimiz bu seçimlerin yıldızı olmuştur. Bir önceki seçimde yüzde 2.9 oy oranını bir sonraki seçimde bir seneden kısa bir sürede yüzde 7’ye çıkarmıştır. Aynı şekilde Konya'da da bir önceki seçimde yüzde 5,5 olan oy oranımızı yüzde 25’lere çıkartarak 10 ay gibi kısa bir sürede oylarımızı beş katına çıkarmış olduk. Bu büyük bir başarıdır, büyük bir zaferdir. İnşallah bunu daha da ileriye götürmek ve 2028 seçimlerinde Milli Görüş'ü yeniden Refah Partimizi iktidara taşımak hedefimizi ortaya koyuyoruz. Bu sonucun elde edilmesinde de Milli Görüşün bereketi çok büyük rol oynadı. Davamızın bereketi Cenabı Allah'ın yardımı, lütfu bununla beraber, teşkilatlarımızın fedakarlığı ve gayretlerini hazine yardımı olmadan iktidar gücü olmadan, medya gücü olmadan dış güçlerin desteği olmadan, holding patronlarının desteği olmadan gerçekten de zorluklara ve imkansızlıklara rağmen böyle bir sonuç ortaya konulmasına vesile olduğu bu nedenle bütün isimsiz kahramanlara, teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-05-24-at-14-57-57.jpeg

YRP 5,5 YAŞINDA AMA 55 SENELİK GEÇMİŞİ VAR!

Seçim sonuçları çok önemli mesajlar içeriyor diyen Erbakan, “Millet Milli Görüş ruhunun temsilcisi olarak Yeniden Refah Parti’mizi görüyor. Seçim sonuçları çok önemli mesajlar içeriyor. Bunu bir kez daha böylece ifade etmiş olduk. Yeniden Refah Partisi olarak temel hedeflerimizin birincisi 2028’de bu başarımızı arttırarak daha büyük bir zafer elde etmek ve milli görüşü Yeniden Refah Parti’mizi iktidara taşıyarak milletimizi maddi ve manevi sıkıntıdan kurtarmak tüm dünyadaki masumları ve Gazze halkını yaşadıkları zulümlerden kurtarmak. Bu hedefe giderken de iki temel boyut var. Bir tanesi kazanmış olduğumuz belediyelerde yapacağımız hizmetler milletimizin bu güvenine, bu teveccühüne karşılık milli görüşe layık taşıdığımız sorumluluğun bilincinde bir şekilde efsane hizmetleri inşallah belediyelerde gerçekleştireceğiz. 5,5 yaşında ama 55 senelik geçmişi olan bir partiyiz. Biliyorsunuz 1989 ve 1994’te Milli Görüş'ün hizmetleri şehirlerimizi çöp, çamur ve çukur üçgeninden kurtardı. Efsane hizmetleri gerçekleştirdik. Şehirlerimizi susuzluktan kurtardık. Toplu konut projeleriyle vatandaşlarımızın konut sorununu çözdük. Rüşvet alan da verende birdir anlayışıyla belediyelerden rüşveti, hırsızlığı, yolsuzluğu söküp attık. Belediye başkanlarımız yine yolsuzluğu, israfı, rüşveti ortadan kaldıracaklar. Adam kayırmayı, torpili adaletsizliği, haksızlığı ortadan kaldıracaklar. Belediyelerde lüks ve şatafata son verecek milletimizle arasına mesafe koymayacaklar, milletin efendisi değil, hizmetkarı olacaklar. Denk bütçeyi gerçekleştirerek belediyeleri aynen 1989 ve 1994’te olduğu gibi borç ve faiz canavarlarından kurtaracaklar. Milletin derdiyle samimi bir şekilde dertlenip çözüm üretecekler. Dil, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin belediye hizmetlerini adil bir şekilde bütün vatandaşlarımıza ulaştıracaklar. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirerek, engellilerimizin yaşamına uygun hale getirerek, ulaşım altyapı çevre düzenlemesi ve kentsel dönüşüm alanında en hayırlı, en büyük hizmetleri hayata geçirecekler. Türkiye'de halkın en önemli problemi, ekonomik sıkıntılar. Millete gelir getirecek hane halkının gelir seviyesini, refah seviyesini arttıracak adımları atılacak. Belediyenin yapacağı projeler, kuracağı tesisler halkın da ortaklığı ile onların da gelir seviyesinin, refah seviyesinin artmasına vesile olacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan kadrolar bunları yapabilir. Geçmiş böyle oldu şimdi yine aynısı olacak. Makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan Milli Görüşçü kadrolarımızla belediyelerde yeniden destan yazacağız. Yeniden tarih yazacağız. Milletimizin derdine yine Refah'la yine Milli Görüş'le derman olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

D-60 HEDEFİ YENİDEN REFAH’LA MÜMKÜN!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan İslam ülkelerine yüklendi. Erbakan, “Biz bu ülkede fakir fukaraya yardım etmek için sadaka, erzak, kömür dağıtmak için iktidara gelmiyoruz bu ülkede fakirliği ortadan kaldırmak için iktidar gördük. Yeniden Refah iktidarı sadece Türkiye değil dünyadaki mazlumların ve ezilenlerin kurtuluşu için de çok önemli. Gazze'yi görüyorsunuz. 2 milyar İslam alemi yaşananları televizyonlarda film izler gibi izlemek zorunda kalıyor. Böyle bir vahşet, böyle bir soykırım bütün İslam alemi için çok büyük bir acı. Ama elimizden bir şey gelmiyor çünkü ortak hareket edilmiyor. İslam Birliği edilmemiş İslam ülkeleri paramparça dağınık bunun olabilmesi için rahmetli Erbakan Hoca'mızın ortaya koyduğu D-60 hedefine ulaşılmasına bağlı. Yani 57 Müslüman ülkenin Türkiye'nin öncülüğünde bir araya toplanması ortak hareket etmesi, ortak karar alması ve sadece konuşmak, kınamak, lanetlemek yerine yaptırım uygulamalı. Bakın bugün uzmanlar, bilim adamları bizim dışımızdaki insanlar da diyorlar ki Müslüman ülkeler sadece petrol arzını engelleseler batılı ülkelerin, Amerika'nın, İsrail'in masaya oturmaktan başka çaresi kalmadı. Çünkü dünyadaki petrolün yüzde 60’tan fazlası Müslüman ülkelerin topraklarından çıkıyor. Dünyadaki doğalgazın yüzde 55’i bu Müslüman ülkelerin topraklarından çıkıyor. Sadece doğal gazı ve petrolü size vermiyoruz deseler dahi ayakta durmaları mümkün değil. Gelip masaya oturmak mecburiyetinde kalırlar ama bu yapılmadığı için herkes kendine göre kınama yapıyor lanetleme yapıyor ama siyonizm adım adım hedefine doğru yürüyor. Bunun engellenmesi fiili adımla olur. Bu fiili adım illa gidip onlarla savaşmak demek değildir. Bu yaptırımların uygulanması çok etkili bir çözümdür. Bunların bütün Müslüman ülkeler tarafından birlikte uygulanabilmesi de D-60 hedefine ulaşılmasına bağlı. Bunun olabilmesi de Türkiye'de milli görüşün iktidar olması ve 57 Müslüman ülkeyi bir araya toplayarak bu ortak hareketi sağlayabilmesiyle olacak. Bütün bunların hayata geçirilmesi teşkilatlarımızın gayretli çalışmalarıyla olacak. Milletimize daha çok ulaşarak onlara davamızı, derdimizi, projelerle anlatarak üye sayımızı en kısa zamanda 1 milyonun üzerine çıkararak Yeniden Refah iktidarını temin edeceğiz. Diğer taraftan da kazanmış olduğumuz belediyelerimizde milli görüş belediyeciliği hizmeti sunarak, ahlaklı belediyecilik hizmetleriyle milletimizin gönlüne girerek Yeniden Refah Partimizi milli görüşü iktidara taşıyacağız. Bu iktidar sadece yerel yönetimlerle çözülemeyecek olan problemleri açlık, fakirlik, ekonomik kriz, enflasyon, borç, faiz, adaletsizlik bunların ortadan kaldırılması ve aynı zamanda da Gazze başta olmak üzere bütün dünyadaki mazlumların kurtarılması için son derece büyük önem arz ediyoruz. Cenab-ı Allah inşallah bu iktidara ulaşmayı ve milletimizin ve dünyadaki tüm ezilenlerin, mazlumların dertlerine derman olmayı bizlere nasip eylesin” dedi. Erbakan programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-Büşra GÜLTAŞ