Konya'da fuhuş şebekesine darbe: Mağdurlar arasında Türkiye'nin konuştuğu o isim de var!
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, CİMER ve 112 Acil Çağrı Merkezine kent merkezinde faaliyet gösteren masaj salonlarına operasyon düzenledi.
Çalışan masöz bayanlara erkek müşterilerle para karşılığı fuhuş yaptırıldığı, masöz bayanları işe almadan önce işyerinde talimata göre hareket etmeleri için boş senet imzalattırdıkları, normal masaj yaptırmak için gelen müşterilere mutlu son –üfleme – soft masaj olarak tabir edilen yöntemlerle para karşılığı fuhuş yaptırdıklarına dair gelen ihbar üzerine masaj salonlarını hem fiziki hem de teknik takibe aldı.
Yapılan çalışmalar neticesinde, masaj salonlarının olası polis baskınlarına karşı adres civarına erkete (gözcü) konuşlandırdıkları, masaj salonu sorumlularının sosyal medya üzerinden oluşturdukları grup ile olası polis baskınlarına karşı birbirleri ile irtibat kurdukları belirlendi.
Masaj salonlarının bütün giriş noktalarına kamera yerleştirdikleri, odalara led aydınlatmalar kurarak aydınlatma butonunu girişte bulunan masanın altına monte ettirerek polis baskınlarında led renklerini değiştirip kabinde bulunan fuhuş yapan masözleri uyardıkları ortaya çıktı.
147 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ
Yapılan çalışmalar neticesinde geçtiğimiz Mayıs ve Temmuz aylarında çok sayıda masaj salonuna operasyon düzenlendi. Operasyonda masaj salonu sahipleri, müdürleri ve çalışanlarının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınıp, tutuklandı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Aralarında kadınlarında olduğu 19'u tutuklu 33 sanık hakkında 'Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek' suçundan 10 yıldan 147 yıla kadar değişen cezalarla hapis cezası istemiyle dava açıldı.
DEMET AYDIN FUHUŞ MAĞDURU OLMUŞ
İddianamede aralarında 18 yaşından küçük kızlarında olduğu 65 mağdur kadının olduğu belirtildi. Mağdurların arasında en dikkat çeken kişi ise 24 yaşındaki Demet Aydın oldu.
Türkiye Demet Aydın'ı 3 yıl önce eski patronu Murat Demirci (44), ortağı ve nişanlısı Sara Demir (27) ile arkadaşları Tuğba Demirci (25) tarafından zorla getirildiği rezidansta saçlarını kesip, vücudunda sigara söndürerek işkence yapılmasıyla tanımıştı.
ODALARA ÖZEL SELEKTÖRLER
A.Ö. masaj salonlarındaki sistemi ise şu sözlerle anlattı: "Masaj salonlarında çalışan tüm bayanlar müşterilerle ücret karşılığı fuhuş yapmaktadır. Hatta işe başlamadan önce patronlar müşterilerle fuhuş yapıp yapamayacağımızı sorup ona göre işe almaktadırlar.
Kaynak:Sabah Gazetesi