Konya'da Kur'an Kursu kayıtları başladı! Kayıt alan bu kursta hem ilim hem bilim var!

Konya'da Kur'an Kursu kayıtları başladı! Kayıt alan bu kursta hem ilim hem bilim var!
 İnternet Editörü
Kur’an eğitimiyle birlikte bilim, teknoloji ve sosyal gelişimi de merkeze alan Bedir Kur’an Kursunda kayıt süreci başladı

Konya’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kur’an Kursu kayıt sezonu da açıldı. Çok sayıda kurs işlemlerini başlattı. Bu bağlamda Konya’da faaliyet gösteren Bedir Gençlik Derneği, eğitimdeki çok yönlü yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Biçer, hem dini hem de bilimsel eğitim veren, Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Bedir Kur’an Kursu’nun bugüne kadar 150’ye yakın hafız yetiştirdiğini belirtti.

dsc-0140-002.jpg

Gelişen dünyanın ihtiyaçlarına göre kendilerini sürekli yenilediklerini ifade eden Biçer, kurslarında sadece Kur’an eğitimi değil, robotik kodlama, bilimsel çalışmalar ve sosyal destek projeleriyle de ön plana çıktıklarını vurguladı. Bedir Kur’an Kursu’nda elektrik ihtiyacının güneş enerjisi santralleriyle karşılandığını da aktaran Biçer, hedeflerinin yeni bir bina inşa ederek kursa spor salonu, atölyeler ve çeşitli sosyal alanlar kazandırmak olduğunu söyledi. Bedir Kur’an Kursu Müdürü Arzu Paralı ise, kurslarında kayıt döneminin başladığını aktarırken sadece yazın 2 aylık eğitim için kayıt almadıklarını kaydetti. Paralı, “Bizim kayıtlarımız 1 sene boyunca eğitim almak isteyen 5. sınıfa geçen proje öğrencileri ve 8. sınıfı bitirmiş öğrencilerimiz için geçerli. Kayıtlarımız senelik olarak başlatılıyor. Şimdiden yoğunluk yaşıyoruz. Kayıt için ise son gün 30 Mayıs. Hafız olmaya niyet etmiş ve Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmek isteyen öğrencilerimizi kursumuza bekliyoruz” dedi.

dsc-0084.jpg

SADECE KURS DEĞİL HER ŞEY VAR

Bedir Gençlik Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Biçer, kursları hakkında bilgi vererek çok sayıda öğrenciyi hafız olarak mezun ettiklerinden bahsetti. Biçer, “İslam davasına gönül vermiş kardeşlerimize hizmet ediyoruz. Kur’an Kursumuzun ismi de Bedir Kur’an Kursu. Bedir; geceyi aydınlatan ışık demektir. Her ayın 14’ünde gece hava aydınlık olur. Bunun için kursumuzun ismini, ‘geceyi aydınlatan ışık’ manasında Bedir koyduk. 2013 yılında kursumuz başladı ve birkaç yıl içerisinde öğrencilerimizin artmasıyla da büyüdük. Kur’an Kursumuz yatılı olarak da hizmet veriyor. Dernek olarak Bedir, Hamzaoğlu ve Gönüller Kur’an Kursu olmak üzere 3 kursumuz bulunuyor. 7’den 70’e her yaştan kişiye hizmet veriyoruz. 26 kadar üyemiz var. Hatta dernek yönetiminin tamamı ücretsiz çalışıyor. Bu işe gönül veren insanlarla birlikteyiz. Bunların yanında Afganistan ve Suriye’de de Kur’an Kurslarımız var. Yetimlere, öğrencilere de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

dsc-0081.jpg

Toplamda yaklaşık 900 öğrenci ile ilgileniyoruz. Eylül-Ekim aylarında üniversite öğrencilerine burs vereceğimizi duyuruyoruz. Onlar bize başvurularını yapıyor. Her ay 2 bin ile 3 bin lira arasında öğrencinin kendi hesaplarına parayı yatırıyoruz. 5-6 yıldır bunu devam ettiriyoruz. Yurt dışından gelen öğrencilere de çeşitli destekler veriyoruz. Ayrıca bu zamana kadar 150’ye yakın hafız mezun ettik. Kurban ve iftar faaliyetlerimizle de ilgileniyoruz” şeklinde anlattı.

dsc-0120-003.jpg

“KURSUMUZDA ELEKTRİĞİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ!”

Günün şartlarına göre yenilikler yapılması gerekildiğini savunan Biçer, “Örneğin Türkiye İHA ve SİHA’da öne çıkan bir ülke. Bu güç sayesinde de dünyada söz sahibi oluyoruz. Biz de bu bağlamda kurs olarak bir adım önde gitmeye çalışıyoruz. Bedir Kur’an Kursumuzda otel tipi yatakhane, en iyi kitapların yer aldığı kütüphane, ferah dinlenme alanları, 10 tane dolu sınıfımız, idaremiz, konferans salonu, toplantı odası, voleybol sahası ve parkı olan bir bahçe, 24 saat sıcak su, geniş bir yemekhane, revir, mescit ve otonom robotik kodlama sınıfımız bile bulunuyor.

dsc-0103-002.jpg

2019 yılında 18 öğrencilerimizle Çin’e gittik. Orada robotik alanında en popüler grup ödülünü aldık. Biz orada hem ülkemizi hem de dinimizi temsil ettik. Gerçekten güzel bir tanıtım oldu. Biz burada sadece din öğretmiyoruz. Bilim ve ilim alanında da eğitim vermeye çalışıyoruz. Sonuç olarak ecdadımız hep tek ayak üzerinde durmamış. Fatih Sultan Mehmet gibi birisi din, astronomi, matematik, tıp gibi alanlarda çok iyi olduğu gibi 7-8 tane de dil biliyordu. Kur’an çok önemli tabi ama aynı anda bilim alanında da çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım. Hatta kursumuzun üstüne kurduğumuz güneş enerji santralleriyle elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. 58 kilovatlık 170’den fazla santralimiz var. Konya’mızda ve ülkemizde Bedir Kur’an Kursu marka olma yolunda gidiyor. Şimdi de amacımız yeni binaya kavuşmak ve kursumuza spor salonu, rüzgar santrali, marangoz, müzik, resim atölyesi gibi çok sayıda atölye kazandırıp İSO 9001 kalite belgesini almak istiyoruz” diye konuştu.

dsc-0105-001.jpg

“ŞİMDİYE KADAR 150’YE YAKIN HAFİZE MEZUN ETTİK”

Bedir Kur’an Kursu Müdürü Arzu Paralı ise, kurslarının 2 Ekim 2017 yılında 3 sınıflık hafız öğrencileriyle başladığını anlatarak 1 sene gibi kısa süre içerisinde yoğun taleple hafızlık sınıflarının 6’ya kadar çıktığını belirtti. Paralı, “Şu anda 10 sınıfla birlikte, uzman kadrosuyla, tecrübeli hocalarımızla hafızlık eğitimi vermeye çalışıyoruz. Hafızlık eğitimi yaş aralığımız 10’dan 23 yaşına kadar devam ediyor. İki tane proje sınıflarımız var. Bu sınıflarımızda Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu ile protokol halinde çalışıyoruz. Öğrencilerimiz 5. sınıf akademik derslerini burada okurken aynı zamanda Kur’an-ı Kerim eğitimi görüyorlar. Ömür boyu kendilerine yetecek şekilde doğru dini bilgiye ulaşmalarını sağlıyoruz. Bir sene içerisinde hem akademik derslerinden mahrum kalmıyorlar hem de Kur’an-ı Kerim eğitimleriyle seneyi tamamlıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın protokolü halinde hafız olmak isteyen öğrencilerimiz de 6. sınıfta öğrenimini dondurarak devam edebiliyorlar. 6. sınıfın sonunda ise kapasitesi yüksek olan öğrencilerimiz hafızlığı bitirerek mezun oluyor. Sonrasında eğitimlerine devam ediyorlar. Ayrıca okumak istemeyen ya da açıktan okuyan öğrencilerimize de hafızlık ve Kur’an okuma eğitimlerini veriyoruz. Üniversiteyi bitiren veya açıktan okuyan öğrencilerimiz de kursumuzdan yararlanıyor. Şimdiye kadar 150’ye yakın hafize mezun ettik. Amacımız daha fazla gencimize ulaşabilmek. Şu an yatılı ve gündüzlü olmak üzere 130 öğrencimiz var” ifadelerine yer verdi.

dsc-0126.jpg

KAYIT İÇİN SON GÜN 30 MAYIS

Kurslarında kayıt döneminin başladığını aktaran Arzu Paralı, sadece yazın 2 aylık eğitim için kayıt almadıklarını vurguladı. Paralı, “Bizim kayıtlarımız 1 sene boyunca eğitim almak isteyen 5. sınıfa geçen proje öğrencileri ve 8. sınıfı bitirmiş öğrencilerimiz için geçerli. Kayıtlarımız senelik olarak başlatılıyor. Şimdiden yoğunluk yaşıyoruz. Kayıt için ise son gün 30 Mayıs. Hafız olmaya niyet etmiş ve Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmek isteyen öğrencilerimizi kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

img-20250516-wa0035.jpg

Paralı hafız mezun edildiği anda üstüne neden su döküldüğünü de açıklayarak sözlerine son olarak şunları ekledi: “Bu Osmanlı döneminden gelen bir adet olarak biliniyor. Öğrenci hafızlık süresince birçok şey yaşıyor. Duygu değişiklikleri, zorluk, uykusuzluk, stres gibi mücadele gerektiren hafızlık tamamen disiplin işi. Bu da insan vücudunu yoran bir maraton olabiliyor. Ama hafız olduktan sonra ferahlama ve gurur çok fazla oluyor. O coşkuyla birlikte arkadaşları ve hocası tarafından yeni hafız sularla ıslatılıyor. Bu da, ‘sen artık ferahladın, rahatla’ anlamına geliyor. Geleneği yaşatıyoruz. Çok güzel ve coşkulu oluyor. Hafızlığa başladığında bir hafız veya hafize, çok duygulu anlar geçirir. Yeri gelir ağlar yeri gelir güler. Zorlu bir süreçtir, ilk ayetler indiğinde Peygamber Efendimiz bile korkar, titrermiş. Ayetlerin verdiği ağırlıktan dolayı. Islatma da hafızlarda bir gelenek haline gelmiş."

-Tuba Kaya

a2415d9f-65bb-481e-8dd4-4c9ec746fcf4-004.jpg