Konya’da Muhtar Sayısı Düştü! Konya’nın Muhtarları Belli Oldu Mu?

Konya’da Muhtar Sayısı Düştü! Konya’nın Muhtarları Belli Oldu Mu?
 Muhabir
Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, 31 Mart Mahalliİdareler Seçimlerinde Konya’da gerçekleştirilen muhtarlıkseçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu

Sandıktan çıkan sonuçlarla ilgili İl Seçim Kurullarına yapılan itirazlar sonuca bağlandıktan sonra kesin sonuçların duyurulacağını ifade eden Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, “Yüksek Seçim Kurulu bugün saat 3'e kadar itirazları kabul etti. Büyük ihtimalle çarşamba, perşembe gününe kadar netleşir sonuca bağlanmış olur” dedi.

SEÇİM KONYA’DA BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE GEÇTİ

Muhtarlık seçimlerinde Konya’da atmosferin genel manada iyi geçtiğini belirten Demir, “Muhtarlık seçim sürecinde, atmosfer dünyamızda, şehrimizde genel manada çok iyiydi. Sadece bir iki mahallede ağız kalabalığı oldu öyle birbirine vurma pek olmadı bir iki mahallede olaylar çıktı. Onun haricinde kardeşlik içerisinde, birlik beraberlik içerisinde bir seçim atmosferi yaşandı, tamamlandı” diye konuştu.

KONYA’DA MUHTAR SAYISI DÜŞTÜ

Karatay’da mahalle birleştirme uygulamasından sonra Konya’da muhtarlık sayısının güncellendiği söyleyen Demir, “Konya’da bin 154 mahallemiz vardı. Karatay’da mahalle birleştirme yapıldı. Bin 154 mahalleden 17 mahalle birleşti, muhtar sayısı bin 137’ye düştü” ifadelerini kullandı.

KADIN MUHTAR SAYISI ARTTI!

31 Mart Yerel Seçimlerinde kadın muhtar sayısında artış olduğuna dikkat çeken Demir, “Meram ilçesinde dört tane kadın muhtarımız oldu. Selçuklu ilçesinde de iki tane kadın muhtarımız var şu anda kazanan 6 kadın muhtarımız var. Karatay’da hala neticeler elime gelmedi ama gelecek. Benim genel manada gördüğüm önceki dönemde bin 154 muhtar içerisinde 10 tane bayan muhtarımız vardı. Ama şu anda 2024 31 Mart Yerel Seçimlerinde kadın muhtar sayısında bir artış olduğu gözlemleniyor. Güncel rakamlarda yarın belli olacak” şeklinde konuştu.

Büşra Gültaş