Konya'daki kutlu programın tarihi verildi! Tüm Konya orada olacak!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)-Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan'ın katılımı ile, Konya’da 24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek Basın Buluşması ve İstanbul'un Fethi'nin 572. yıl dönümü kutlama programı hakkında basın toplantısı düzenlendi. Programa AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara ve basın mensupları da katıldı. Yapılan basın toplantısında İstanbul'un Fethi'nin kutlu bir zafer olduğuna dikkat çekildi.
“FETHİN YILDÖNÜMÜNÜ, MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN DOĞUP FİLİZLENDİĞİ TOPRAKLARDA, YANİ KONYA’DA, KUTLAMAYA HAZIRLANIYORUZ”
Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği-Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, tarihin en parlak sayfalarından birini; sadece bir şehri değil bir çağı fetheden kutlu zaferin 572. yıldönümünü, büyük bir gurur ve sorumlulukla ilan etmek üzere toplandıklarını belirtti. Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı olarak, İstanbul’un Fethi’ni yalnızca bir tarihsel olay olarak değil; bir medeniyetin diriliş çağrısı, inancın zaferi, ruhun yeniden kuşanılması olarak gördüklerini ifade eden Turhan, “Ve bu büyük mirası yaşatmak, genç nesilleri buluşturmak için bu yıl da fethin yıldönümünü, Milli Görüş’ün doğup filizlendiği topraklarda, yani Konya’da, kutlamaya hazırlanıyoruz. Konuşmamın başında İstanbul’un Fethi’nin bu yıl neden Konya’da gerçekleştireceğimizi izah etmek istiyorum. Konya, İslam tarihi ve medeniyeti açısından çok derin bir öneme sahiptir. Evvela Konya’mız; Selçuklu Devleti’nin başkenti ve İslam medeniyetinin taçlandığı şehirdir. İkinci olarak Konya’mız; Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin şehridir. Mevlânâ Hazretleri, İslam tasavvufunun mesajını Konya’dan dünyaya ulaştırmıştır. Ayrıca Konya’mız bir ilim ve eğitim şehridir. Konya’daki medreseler, Anadolu’da İslam ilim geleneğinin kurumsallaşmasına öncülük etmiştir. Yine Konya’mız; Haçlı Seferleri sırasında Anadolu’yu savunan İslam ordularının ana karargâhı olmuştur ve de Selçukluların cihat anlayışı hem Anadolu’da İslam’ı kökleştirmiş hem de Konya’yı direnişin simgesi haline getirmiştir” şeklinde konuştu.
“KONYA, SADECE BİR ŞEHİR DEĞİL; MİLLİ GÖRÜŞ MANİFESTOSUDUR!”
Konya’nın, Milli Görüş açısından da çok önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Turhan, “Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız Milli Görüş hareketinin temellerini burada atmıştır. 1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bağımsız milletvekili olarak seçildiği şehir Konya’dır. Yine Konya’da 1980 öncesinde düzenlenen “Kudüs Geceleri” ve “Büyük Konya Mitingleri”, Milli Görüş’ün İslam dünyasındaki zulümlere karşı halkı bilinçlendirdiği devasa faaliyetlerdir. Milli Görüş, Anadolu’nun ruhuna hitap eden bir hareket olduğu için, Anadolu’nun kalbi sayılan Konya her zaman bizler için özel bir yere sahiptir. Özet olarak; Konya, Milli Görüş için bir başlangıç noktası, bir direniş sembolü, kadro merkezi ve manevî kale niteliğindedir. Bu yüzden Konya, sadece bir şehir değil; Milli Görüş manifestosudur. Fetih, sadece surların yıkılması, şehirlerin alınması değildir. Fetih; gönüllerin fethedilmesidir. Zulmün ve karanlığın dağıtılması, adaletin hâkim kılınmasıdır. 1453’te Fatih Sultan Mehmed ve onun mücahit ordusu, sadece Bizans’ı değil, zulmü ve adaletsizliği de yıkmış; çağ kapatıp çağ açmıştır. Bizler de aynı şuurla hareket ediyor, bu yıl Konya’da gerçekleştireceğimiz büyük organizasyonla on binlerce fetih sevdalısını bir araya getiriyoruz. İstanbul’un fethi ile Kudüs’ün fethini aynı çizgide görüyor, bu ruhu diri tutmayı en büyük görev biliyoruz. Etkinliğimizde; fetih yürüyüşleri, mehteran gösterileri, Kur’an tilavetleri, şiir dinletileri ve gençliğin fetih ruhunu kuşandığı çeşitli programlar yer alacak. Gençlerimiz, Fatih’in emanetine sahip çıktıklarını; sadece sözle değil, fiille, duruşla ve dualarla ortaya koyacaklar” diye konuştu.
“KUTLU FETHİN TORUNLARI, ŞİMDİ KUDÜS’ÜN FETHİNİ MÜJDELEMEYE HAZIRLANIYOR”
Bugün dünyanın, yeniden bir medeniyet krizinin eşiğinde olduğunu vurgulayan Turhan, küresel ölçekte yaşanan zulümler, adaletsizlikler, işgaller ve insanlık dışı uygulamaların fethin ruhuna, direnişin şuuruna, hakkın temsilcilerine ihtiyacın olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Turhan, şunları kaydetti: “Ve bugün, gözlerimiz Kudüs’tedir. Mescid-i Aksa’nın gölgesinde işlenen zulümler, yıkımlar ve işgaller karşısında susmak, bu mirasa ihanet olur. Bizler, İstanbul’un fethini kutlarken, aynı zamanda Kudüs’ün fethini müjdeliyor, oradaki kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki; Kudüs, İstanbul’suz ve Konya’sız yetimdir. İstanbul ve Konya, Kudüs’ü unuttuğunda kimliğini kaybeder. Milli Görüş hareketi, bu coğrafyada adaletin ve hakkın yeniden tesisi için bir haykırıştır. Ve yine Milli Görüş hareketi işgal ile fethin farkını en iyi şekilde ortaya koyan zihniyete sahiptir. Bu bağlamda başından beri İstanbul’un Fethi’ni sahiplenen Anadolu Gençlik Derneğimiz, İslam Birliği’nin de en büyük teminatıdır. Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı olarak, gençliğimizin bu ideallerle yetişmesini en büyük sorumluluğumuz biliyor; fethin yıl dönümlerini bu bilinçle kutluyoruz. Bu yıl da yüz binlerin dualarıyla, binlerce gönüllünün emeğiyle, Konya’da gerçekleştireceğimiz fetih programı, sadece bir anma değil, bir uyanış, bir diriliş ve bir yürüyüştür. Tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını, basın mensuplarını bu kutlu programa davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, İstanbul’un Fethi’nin 572. yıldönümünü bir kez daha kutluyor; Fatih Sultan Mehmed Han’ı, onun fedakâr ordusunu ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Ve buradan sesleniyoruz: “Bir çağ kapatıp bir çağ açan” o kutlu fethin torunları, şimdi Kudüs’ün fethini müjdelemeye hazırlanıyor.”